FunX

Luci G (19) skipte zijn supermarktbaantje en produceert nu voor o.a. Pop Smoke

foto: YouTube: Pop Smoke
  1. Newschevron right
  2. Luci G (19) skipte zijn supermarktbaantje en produceert nu voor o.a. Pop Smoke

Het album van de overleden rapper Pop Smoke, Shoot for the Stars, Aim for the Moon, kwam vorige week binnen op nummer één in de Billboard 200 Albums Chart. Aan dat succesvolle hiphopalbum heeft onder andere een jong talent uit ons eigen landje meegewerkt, namelijk de 19-jarige producer Luci G uit Delft. In Start met Fernando vertelde hij hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen.

Van YouTube naar het album

Luci G vertelt dat hij de desbetreffende beat op YouTube had gegooid. Later kwam hij erachter dat Pop Smoke die had gevonden. "Ik kreeg ineens te horen dat die gebruikt werd." Hij werd benaderd van mensen uit het team van Pop Smoke en die vertelde hem dat de track ook echt uitgebracht zou gaan worden. Het resultaat is de tune Enjoy Yourself van Pop Smoke samen met Karol G. "Dan ben je natuurlijk superblij als je hoort dat het gedropt wordt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Gestopt met appie en school'

Pop Smoke's management heeft met Luci G een contract opgesteld waarin is vastgesteld hoeveel procent hij als producer van de opbrengsten krijgt. Zijn bijbaantje bij de supermarkt heeft het jonge talent onlangs opgezegd en ook met school is hij gestopt. Daar waren zijn ouders eerst een beetje sceptisch over. "Maar nu staan ze er wel achter, daar ben ik wel blij mee. Ze kennen die artiesten natuurlijk allemaal niet echt."

Vybz Kartel
Luci G vertelt dat hij voor nog veel meer internationale artiesten beats maakt. Zo noemt hij heel casual namen als NBA Youngboy, Jackboy en dancehallster Vybz Kartel. Die laatste zit voorlopig nog wel even in de gevangenis, dus die samenwerking verloopt ietsje anders. "Daarvoor heb ik geen papieren gekregen, want daar doet hij allemaal niet aan."

Nog een Nederlandse producer

Op Shoot for the Stars, Aim for the Moon staat het werk van nóg een Nederlandse producer: Yamaica. In een video van 3voor12 extra vertellen beide heren meer over de samenwerking.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie