FunX

Zakarian a.k.a. Robin in de Hood helpt daklozen de koude winter door

  1. Newschevron right
  2. Zakarian a.k.a. Robin in de Hood helpt daklozen de koude winter door

Je komt ze vast wel eens tegen: de Amerikaanse 'feel good videos' waarin dakloze mensen ineens honderd dollar krijgen, waardoor jij je hoop in de mensheid weer even volledig terug hebt. Ze zijn er dus ook in Nederland! Vlogger Zakarian a.k.a. Robin in de Hood nam een Nederlandse dakloze jongen de hele dag op sleeptouw en gaf hem zo de dag van zijn leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigen ervaring

Zakarian had zelf ook zes maanden geen vast thuisadres. Hij weet dus als geen ander hoe het is om in zo'n situatie te zitten. Hij heeft daardoor ook meer oog voor mensen in moeilijke situaties. Toch vindt hij het lastig om te zien dat er zo'n negatief beeld bestaat van daklozen. Het ergste vindt hij vooral dat er altijd zo wordt neergekeken op dak- en thuisloze jongeren.

''Als je iemand ziet bedelen, dan moet je je altijd bedenken: het kan je kind zijn.''

Kerstdiner

En Zakarian is nog lang niet klaar met zijn goede daden. Binnenkort organiseert hij een groot kerstdiner speciaal voor daklozen en op donderdag 22 december organiseert hij een concert in Utrecht. Met zijn eigen geld en alles wat er op dat moment wordt ingezameld, gaat hij jassen kopen. Hij hoopt dat ook de daklozen zo toch nog een warme winter zullen hebben.

Ster advertentie
Ster advertentie