FunX

Gokhan Saki heeft spijt van schoolverlaten

  1. Newschevron right
  2. Gokhan Saki heeft spijt van schoolverlaten
Kickbokser Gokhan Saki was vroeger een fanatieke voetballer. "Ik was met voetballen eigenlijk eerder begonnen. Ik was zeven of acht, ik hield echt van voetballen," aldus Saki vanmorgen in Start. Maar toen zijn vrienden meer interesse kregen voor kickboksen ging hij toch maar een keer mee naar een kickboksgala. Ghokan was naar eigen zeggen compleet verkocht na het zien van een wedstrijd.

Grootste fan
Het maken van de overstap naar het kickboksen was geen makkelijke keus. Zijn vader was namelijk fel tegen het kickboksen: "Ik moest erover gaan liegen omdat hij wilde dat ik verder ging met voetballen, toen moest ik het stiekem gaan doen. Tot mijn 18e hoorde hij af en toe wel dingen, maar ik probeerde het zo geheim mogelijk te houden." Uiteindelijk moest Saki zijn geheim wel onthullen. Gokhan moest op zijn 18e namelijk voor een wereldtitel vechten. Zijn zus heeft toen zijn vader meegenomen naar het gevecht. "Sindsdien is hij mijn grootste fan," aldus de kickbokser.

Spijt
Gokhan lijkt wel spijt van zijn schoolverlaten te hebben. "Ik heb er veel gezeik aan overgehouden en heel veel lol gemist," vertelt hij. Op 15-jarige leeftijd stopte hij er al mee. "Ik ging naar school maar ik zat met mijn hoofd heel ergens anders, bij voetbal of bij kickboksen." Saki had misschien toch liever een zekere toekomst gehad: "Als ik het over zou kunnen doen had ik het anders aangepakt. Advocaat geworden net als mijn zus of zo."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89571071"></iframe>
{/source}

Andere kant
Gokhan wil met zijn documentaire een andere kant van zichzelf laten zien. Hoe het leven van een kickbokser er buiten de ring uit ziet. In de docu maak je de aanloop naar een gevecht mee. Gokhan wordt op de voet gevolgd door de camera waardoor er niet veel wordt gepraat in de documentaire.
Ster advertentie
Ster advertentie