FunX

Lorenzo helpt mensen aan boodschappen: "Sommigen hebben het echt moeilijk"

  1. Newschevron right
  2. Lorenzo helpt mensen aan boodschappen: "Sommigen hebben het echt moeilijk"

In deze gekke coronatijd is het belangrijk om goed op elkaar te letten. Vooral op de mensen die het extra zwaar hebben. De Rotterdamse Lorenzo (32) is daarom deze dagen samen met zijn stichting IKBENWIJ druk bezig met het regelen van boodschappenpakketten voor ouderen of mensen die het financieel lastig hebben. "Ik kwam erachter dat zij niet meer aan hun dagelijkse boodschappen kunnen komen."

"Het is belangrijk dat we de mensen die het nodig hebben, niet vergeten."

Lege schappen

Lorenzo vertelt dat er vorige week bij de wijkteams waarmee hij nauw samenwerkt berichten binnenkwamen van mensen die niet meer aan hun dagelijkse producten konden komen. "Ik ben toen zelf naar de supermarkt gegaan om met eigen ogen te zien wat er aan de hand is. Het is echt vervelend als de schappen leeg raken en je op dat moment niet het geld hebt om ook inkopen te doen. Je hebt het al niet breed en dan zijn alle goedkope producten ook nog weg."

corona-actie

Lorenzo besloot samen met collega's Aloali en Nasra actie te ondernemen "Want ik dacht: dit gaat nog wel effe duren." Met zijn stichting brengt hij al een aantal jaar met kerst boodschappenpakketten rond bij minderbedeelden. Wegens de huidige coronacrisis is er nu een soortgelijke actie opgezet. "We hebben ook contact met distributiecentra om producten eerder te krijgen dan supermarkten. Dat is nog niet echt gelukt met voedingsmiddelen, maar wel met verzorgingsproducten zoals handgel."

doneren

Iedereen kan boodschappen of geld doneren aan de actie. Dit weekend worden de pakketten ingepakt en volgende week kunnen ze opgehaald worden. Bij mensen die slecht ter been zijn, worden ze - uiteraard met mondkapjes en handschoenen- thuisgebracht. "Iedereen kan zichzelf of anderen opgeven, maar wij screenen in samenwerking met welzijnsorganisaties wie het echt nodig heeft en wie er voorrang krijgt."

niet vergeten

Tot nu toe is er al bijna vierduizend euro gedoneerd, vertelt Lorenzo terwijl hij druk bezig is het regelen van alle boodschappen. Zijn doel is om uiteindelijk honderd pakketten te maken en als het lukt misschien wel meer. "Ik wil er elke dag van twaalf tot drie mee bezig zijn, maar ik merk nu al dat ik telkens tot zes uur bezig ben. Het is heel intensief, maar je krijgt er heel veel liefde voor terug. De reacties zorgen ervoor dat je het wil blijven doen."

De verraste reacties van de eerdere acties kan hij zich nog goed herinneren: "Je merkt dat die mensen niet vaak bezoek krijgen. Dan besef je dat sommige mensen het echt moeilijk hebben. Het mooie is dat je niet alleen boodschappen brengt, maar ook laat merken dat je ze niet vergeten bent. Je maakt ook gewoon even een praatje."

Ster advertentie
Ster advertentie