FunX

Hiroshi Tsujimaru (Sushi Ran) trad onbedoeld in voetsporen vader

  1. Newschevron right
  2. Hiroshi Tsujimaru (Sushi Ran) trad onbedoeld in voetsporen vader
Hiroshi Tsujimaru was acht toen zijn vader Sushi Ran begon, de grootste sushiproducent in de Benelux. Het was niet zijn bedoeling in de voetsporen van zijn vader te treden, maar dat gebeurde in 2008 toch. Zijn vader vroeg hem Salesmanager te worden en in 2010 werd hij zelfs adjunct-directeur. Op zondag 27 november nam Hiroshi in Hi5 een vacature mee van teamleider bij Sushi Ran.

Stoppen
Al op de middelbare school wist Hiroshi dat hij plastisch chirurg wilde worden. Na het vwo volgde dan ook een studie Geneeskunde. Toch stopte Hiroshi na twee jaar met de opleiding, omdat het niet ging zoals gepland. Hij besloot Technische Bedrijfskunde te studeren en daarna zat hij 16 maanden intern op Nyenrode voor een studie Financial Management.

Gevraagd
Zijn eerste ‘echte’ baan was op de afdeling Business Development van Leaseplan. Na drie en een half jaar ging hij daar weg, omdat zijn vader hem vroeg voor het familiebedrijf te komen werken. Hiroshi moest er wel even over nadenken omdat hij niet alleen het bedrijf, maar ook het personeel al goed kende en ineens een managementfunctie zou krijgen.

Solliciteren
Wat dan toch de doorslag heeft gegeven, vertelde Hiroshi op zondag 27 november in Hi5. Ook kon je toen horen wat hij precies doet als adjunct-directeur, hoe goed hij zelf sushi maakt en waarom de flop van een nieuw Sushi Ran product voelde als persoonlijk falen voor hem. Ook nam Hiroshi een vacature mee van Sushi Ran, hij zocht per direct een Teamleider. Hieronder hoor je hoe sollicitant Amin zichzelf 'verkocht' tijdens het on air sollicitatiegesprek met Hiroshi:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201111271700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie