FunX

CritiX Café: het thuisgevoel en dominantie

  1. Newschevron right
  2. CritiX Café: het thuisgevoel en dominantie

Zondagavond ging het CritiX Café weer open en zoals altijd ging het weer helemaal los.


Voel jij je (nog) thuis in Nederland?

Met alle discussies rondom Zwarte Piet, het ‘Marokkanenprobleem’ en de misdaden van IS, zijn er een heleboel verschillen in Nederland duidelijk geworden. Reden voor FunX om een onderzoek te starten en de resultaten in het CritiX Café te bespreken.

Beller Chang emigreert binnenkort naar Hong Kong, voornamelijk voor de liefde. Toch speelt de vraag van vanavond wel mee:Politicologe Guity Mohebbi schreef het boek Allochtonia/Autochtonia, twee werelden apart. Zij sprak in de studio vooral over de eigen verantwoordelijkheid die iedereen heeft om dingen in Nederland te veranderen. En over de mogelijkheden die daar voor zijn:Rapper Alec vluchtte op z'n 3e naar Nederland en was in de studio om zijn verhaal te doen, maar ook om voor ons te rappen:‘Een dominante partner is goed voor de relatie’
Bovenstaande stelling maakte deze week al veel los op Facebook en ook in de studio ging het er hard aan toe. Gio was bij ons te gast en was openhartig over zijn relatie en zijn rol daarin:De stelling maakte nogal wat verschillende reacties los:Huisdichter Derek Otte sloot af met een spoken word over dit onderwerp:CritiX Café is de plek waar jouw mening telt. Heb jij een suggestie voor een onderwerp of heb je een stuk geschreven over iets dat jou bezighoudt? Mail dan naar critix@funx.nl!


Ster advertentie
Ster advertentie