FunX

Nourel Bekkar (Miss Marokko 2018) zet zich in voor arme mensen

foto: Nourel tijdens haar actie in 2018
  1. Newschevron right
  2. Nourel Bekkar (Miss Marokko 2018) zet zich in voor arme mensen

De ramadan is niet alleen de maand van het vasten, maar ook een periode van bezinning, liefde, verbinding en samenzijn. De in 2018 tot Miss Marokko verkozen Nourel Bekkar zet zich daarom dit jaar weer in voor de mensen die het minder breed hebben in Nederland. In Ramadan Late Night vertelde ze over haar actie.

Voedselpakketten

Nourel raakte in 2015 geïnspireerd toen ze zag dat haar vriendinnen voedselpakketten maakten en brachten naar mensen die dat nodig hadden. In 2016 begon ze daarom zelf ook met een voedselpakkettenactie en sindsdien doet ze het elk jaar. Hoe het er dan uitziet als Nourel boodschappen doet voor de actie? Ze liet de overvolle karretjes zien in een video op Instagram.

"We leven in 2019 in Nederland. Niemand hoort honger te hebben."

Helpen

Het is niet alleen tijdens de ramadan dat Nourel zich inzet voor anderen. "Het hele jaar door doe ik dat", vertelt de voormalig Miss Marokko die uitlegt dat ze graag mensen helpt. "Als je liefde hebt voor je medemens dan kun je het niet laten om te helpen." Ze hoopt anderen te inspireren om ook met deze instelling in het leven te staan.

"Samen sta je supersterk."

Ster advertentie
Ster advertentie