FunX

Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

Büşra raakte vorige maand in een klap haar verloofde Joey (26), broertjes Muhammed (21) en Yunus (16) en 18-jarige neefje kwijt. Ze heeft haar intense verdriet om te weten zetten in een mooi initiatief. Bij Ramadan Late Night vertelt Büşra over de inzamelingsactie die ze is gestart om mensen die het minder breed hebben te helpen.

Acties

"Mijn broertje van 16 wilde dit jaar voor het eerst meedoen met de ramadan", vertelt Büşra terwijl ze in tranen schiet. "Dat is dus net niet gelukt." In zijn naam, en die van haar overleden verloofde, neefje en andere broertje, is ze nu Stichting Myje gestart. Voor de stichting deelt ze tijdens de ramadan voedselpakketten uit aan mensen die dat goed kunnen gebruiken.

"Ik wilde echt iets persoonlijks doen. Als je het langs brengt is het wat persoonlijker."

Daarnaast is Büşra nog veel meer van plan. Ze is geld aan het inzamelen om waterputten te laten bouwen in Afrika en binnenkort gaat ze op bezoek bij weeshuizen in Marokko om te kijken hoe ze daar kan helpen.

Afleiding

Haar stichting zorgt ervoor dat Büşra wat afleiding heeft: "Heel de dag thuis zitten, maakt je gek!", vertelt ze geëmotioneerd. "Ik weet dat mijn broertjes en man nooit hadden gewild dat ik elke dag thuis zou zitten en niks zou doen."

negatieve reacties en foute berichtgeving

Alsof het grote verlies niet al vreselijk genoeg is voor Büşra, heeft ze de laatste tijd ook veel te maken gekregen met negatieve reacties."Zeg zeggen dat als ik niet met een Nederlander zou trouwen, mijn broertjes ook niet dood zouden zijn." Daarnaast is er nogal wat verkeerde informatie over haar familie verspreid. Ze wil graag rechtzetten dat haar broertjes half-Marokkaans zijn, haar neefje Turks en haar verloofde Nederlands.

RAMADAN LATE NIGHT

Tijdens de hele vastenmaand staat FunX van 23.00 - 02.00 uur 's nachts in het teken van Ramadan Late Night. Elke maandag- tot en met donderdagnacht draait de show om jouw verhalen. Heb je het gemist? De highlights van de nachtshow kun je allemaal terugluisteren in de podcasts!

Ster advertentie
Ster advertentie