FunX

Angelo King over opkroppen van emoties: "In mijn huishouden werd nauwelijks over emoties gesproken"

foto: Instagram: @iamangeloking
  1. Newschevron right
  2. Angelo King over opkroppen van emoties: "In mijn huishouden werd nauwelijks over emoties gesproken"

Na een korte radiostilte is Angelo King weer terug met gloednieuwe muziek. De Rotterdamse rapper dropte gisternacht zijn EP Proud of You en luidt daarmee een nieuw tijdperk in zijn carrière in. Angelo King heeft gedurende zijn afwezigheid in de scene namelijk de moeilijke stap gezet om eindelijk aan zijn mentale gezondheid te werken. In Start met Fernando vertelt hij daar meer over.

Moeilijke periode

Angelo vertelt dat hij kort na het tekenen van een platencontract bij Sony Music door een moeilijke periode ging. "Mijn schoonmoeder kwam te overlijden en ik had heel veel gedoe met Sony. Daarna kwam ook nog corona. Rond die tijd begon ik aan mezelf te werken en ben ik in therapie gegaan. Na mijn eerste gesprek merkte ik dat er heel veel was waar ik mee zat. Naar eigen zeggen had hij veel gevoelens weggestopt zonder dat hij het doorhad.

"Niks aan de hand"

Voordat Angelo zijn eerste therapiesessie kreeg, dacht hij dat het normaal was om altijd maar je schouders eronder te zetten na een tegenslag. Hij kwam er echter snel achter dat dit niet bepaald gezond is. "Als er wat gebeurde in mijn leven sprak ik er nooit over. De volgende dag deed ik alsof er niks aan de hand was. Dat is altijd al zo geweest in mijn leven. Ik kom uit een huishouden waar nauwelijks over emoties werd gesproken. Als ik iets met iemand meemaakte, sprak ik er de volgende dag al niet meer over. Ik wilde er ook niets meer over horen."

"Kamer opruimen"

Het feit dat Angelo nooit sprak over zijn gevoelens maakte dat hij zijn emoties altijd opkropte, totdat dit zijn tol begon te eisen. De rapper vergelijkt het met een kamer die nooit opgeruimd wordt. "Het is alsof je een kamer hebt en constant rommel maakt. Op de dag dat je deur van die kamer weer opent, weet je totaal niet meer waar je moet beginnen met opruimen. Dat is wat er met mij gebeurde. Ik ging naar de psycholoog, omdat ik mijn kamer wilde opruimen, maar ik wist niet waar ik moest beginnen, omdat er overal troep lag."

Dat was het moment dat Angelo besefte dat hij zijn gevoelens moest uiten. "Je moet jezelf kunnen uiten, maar waar ik vandaan kom is dat bijna een soort taboe. We praten niet over onze emoties. Je stopt het weg. Daardoor had ik op een gegeven moment geen gevoel meer bij hoogte- of dieptepunten in mijn leven. Ongeacht de situatie had ik altijd zoiets van: f*ck it, morgen is weer een nieuwe dag." Een concreet voorbeeld die hij geeft, is zijn optreden in Suriname met de Jamaicaanse dancehall-legende Beenie Man. De rapper stond namelijk nooit stil bij dit hoogtepunt in zijn carrière. "Ik was dankbaar, maar de blijdschap van de mensen om mij heen voelde ik zelf niet. Tijdens mijn therapiesessie heb ik eindelijk geleerd om stil te staan bij hoogte- en dieptepunten en dat is één van de dingen waar ik aan wilde werken. Ik wilde weer voelen."

'Traumatized'

Met Proud of You wil de rapper zijn fans laten zien dat hij deze moeilijke periode in zijn leven heeft overwonnen. Tegelijkertijd dient het project ook als een opwarmer voor zijn aankomende album Traumatized. "Op dat album ga ik dieper in op mijn struggles. Ik vind het heel belangrijk om mijn boodschap te delen met mijn luisteraars en de mensen om me heen. Ik weet dat er veel meer mensen zijn die met dezelfde problemen kampen. Als ik met mijn muziek iemand kan inspireren om aan zichzelf te werken, heb ik mijn doel bereikt."

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie