FunX

Klagen over examens of gewoon goed leren?

  1. Newschevron right
  2. Klagen over examens of gewoon goed leren?
Het Landelijk Actie Komitiee Scholieren (LAKS) krijgt dagelijks honderden klachten binnen via hun Eindexamen klachtenlijn. Zouden al die klachten gegrond zijn? En wat doet het LAKS ermee? In CritiX discussieerden luisteraars hierover.

Stelling

Op FunX.fm, Facebook.com/FUNXFM en de FunX-app stond de stelling: ‘Wie klaagt over de moeilijkheid van een examen heeft gewoon niet goed geleerd’. Zo’n 65% van de stemmers was het er mee eens.

Reacties

Natuurlijk zijn er altijd wat klachten die gegrond zijn. Ook is het goed om te meten welke examens moeilijk gevonden worden en welke niet. Maar de stelling lokte ook een hoop reacties uit bij mensen die het er mee eens waren.

Lisanne: De auteur van het vwo-examen Nederlands heeft dit jaar ingezien dat ze de tekst voor de samenvatting te moeilijk heeft gemaakt, dus het ligt niet alleen aan niet goed genoeg leren.
Rianne: Ja mee eens! Had zelf niet echt geleerd en vond het daardoor best moeilijk.
Olaf: Onjuist! Er zitten gewoon regelmatig fouten in de eindexamens, dus logisch dat er klachten worden ingediend.
Eva: Het is mij opgevallen toen ik eindexamen deed dat vooral de mensen die weinig aan school deden klaagden.
Wendy: Oneens. Ik had ook geleerd.. Maar we moesten het examen Wiskunde opeens op en pc maken. Daardoor ging het minder goed dan anders.

CritiX

Q-Bah sprak in CritiX met Alderik Oosthoek van het LAKS, om te checken wat ze nou precies met al die klachten doen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F46663011&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false&amp;color=ff7700"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie