FunX

Big2 gaat vluchtelingen helpen op Lesbos: "Ik dacht, ik probeer het gewoon een keertje"

  1. Newschevron right
  2. Big2 gaat vluchtelingen helpen op Lesbos: "Ik dacht, ik probeer het gewoon een keertje"

"Ik dacht, ik probeer het gewoon een keertje." Twan ofwel Big2 van The Opposites gaat 11 juni een weekje naar Lesbos. Niet op vakantie, maar keihard aan de bak! Vluchtelingen helpen. Fernando belde hem daarover in Start, want er is geld nodig!

"Ik hoefde er eigenlijk geen media-aandacht voor, maar dit is gewoon mijn manier van hoe ik het beste geld kan inzamelen. So let's go radio!" Big2 is via Johnny de Mol beland op een open avond waar meer informatie werd gegeven over vluchtelingenwerk op Lesbos. Johnny gaat vaker naar die plek om vluchtelingen te helpen en dat wekte Twan's interesse. "Dit hele onderwerp raakte me wel."

Go team captain!

Twan heeft zich aangemeld als team captain en kan zeven mensen meenemen. "Het is dan ramadan. We moeten elke ochtend om vier uur paraat staan om 'ontbijt' te maken voor een paar duizend mensen, voordat het licht is natuurlijk. Overdag delen we eten uit aan mensen die niet aan de ramadan doen." Naast dat de rapper/producer de reis zelf betaalt, kost dat eten uitdelen ook nogal wat. Mocht je een klein bedrag willen doneren, dan kan dat. Check hieronder hoe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie