FunX

'Treitervlogger' tot woord van het jaar gekozen

  1. Newschevron right
  2. 'Treitervlogger' tot woord van het jaar gekozen

Elk jaar kiest de Dikke Van Dale een woord van het jaar. In 2013 was dit bijvoorbeeld het woord selfie. Dit jaar stemden honderdduizend mensen op één van de tien genomineerde woorden, waaronder Pokémonterreur en plascontract. Maar er was duidelijk één woord dat de meeste stemmen kreeg en dat was: treitervlogger. Het woord werd dit jaar in het leven geroepen naar aanleiding van de vlogs van Ismail Ilgun.

Treitergedrag

De definitie van het woord treitervlogger luidt volgens Van Dale: 'iemand die videoblogs maakt van het treitergedrag van zijn vrienden en die zelf, door dit gedrag te filmen en de film te publiceren, ook overlast veroorzaakt'. Morad & Shay vroegen aan de treitervlogger himself wat hij zelf van deze definitie vindt.

"Ik heb het woord niet verzonnen, dus ik kan niet zeggen of ik het wel of niet met de definitie eens ben. Maar ik vind het sowieso geen geschikt woord voor mij."

vlog

Ze vroegen Ismail ook over een opmerkelijk filmpje dat hij drie dagen geleden op Youtube uploadde. Maar wat daar precies gebeurde en waarom hij dit online heeft gezet, daar kan en wil Ismail niet te veel over vertellen.

"Ik heb het online gegooid omdat ik een heel groot publiek heb en een groot bereik."

Ster advertentie
Ster advertentie