FunX

Iens Boswijk (oprichter restaurantgids iens.nl) is een doorzetter

  1. Newschevron right
  2. Iens Boswijk (oprichter restaurantgids iens.nl) is een doorzetter
Iens Boswijk (47) liet in 1998 vrienden en bekenden hun mening geven over Amsterdamse restaurants, die ze daarna bundelde in een gids. Omdat ze het interactiever wilde maken, ging ze het internet op met de website iens.nl (Iens Indepent Index). Inmiddels is iens.nl een van de meest bekende online restaurantgidsen. Iens zocht afgelopen zondag in Hi5 voor haar bedrijf een Junior Account Manager.

Eigen bedrijf
Eten is altijd de rode draad geweest in het leven van Iens. Ze ging na de middelbare school naar Frankrijk en Italië voor twee koksopleidingen. Eenmaal terug in Nederland begon ze twee keer aan een studie (Economie en Rechten) omdat ze een eigen bedrijf wilde opzetten, maar beide maakte ze niet af. In plaats van in de schoolbanken te zitten, wilde Iens gewoon aan de slag.

Sabbatical
In 1987 begon ze een bedrijf waarvoor ze de catering verzorgde voor bedrijven. Creatief gezien was dat na een tijd niet zo spannend meer en ook fysiek werd het zwaar. Daarom stopte Iens in 1992 met haar cateringbedrijf. Toen ze voor een sabbatical naar New York ging, dacht ze na over hoe ze iets soortgelijks als de restaurantgids Zagat naar Nederland kon halen.

Beoordelen
Het duurde nog een tijd voor Iens Indepent Index er daadwerkelijk was, maar het werd een succes. Naast de papieren gids, kwam er ook een online versie en inmiddels kijken veel mensen voor ze uit eten gaan, eerst even op iens.nl welke beoordeling een restaurant daar krijgt.

Vacature
In 2008 trad Iens terug als directeur en werd ze Chief Vision Officer. Wat die nieuwe functie inhoudt, vertelde ze op zondag 19 juni in Hi5 tussen 17 en 19 uur. Ook hoor je waarom ze de website naar zichzelf heeft vernoemd en hoe luisteraar Gülsen het ervan af bracht in het on air sollicitatiegesprek. Iens zocht voor haar bedrijf een Junior Account Manager en of Gülsen dat misschien wel gaat worden, hoor je hieronder.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201106191700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie