FunX

Supporter? Wat is dat?

  1. Newschevron right
  2. Supporter? Wat is dat?
Afgelopen weekend was de ontknoping van de Eredivisie! Met bijna 1,2 miljoen kijkers (op de betaalde zender) was er een nieuw record qua kijkcijfers. Wat volgde was een Amsterdam Arena die uit zijn voegen barstte toen Ajax eindelijk die felbegeerde derde ster had. Alleen het eindfeest zag er anders uit dan men erbij had voorgesteld.

Voetbal Hooligan
Een dag later was op het nieuws te zien dat er verschillende opstootjes waren in de grote menigte. Ondanks dat Ajax ‘gewoon’ de titel won en gehuldigd werd op het Museumplein, waren er toch nog een paar idioten die de bijzondere overwinning een rare nasmaak wisten te geven. Dat rivaliserende supporters het met elkaar aan de stok krijgen, is nog enigszins logisch. Maar ga niet een supporter van je eigen club een paar klappen verkopen… Die logica is ver te zoeken! En oh ja, ga aub ook geen musea vernielen!

VIP Tafel
Helaas stond de vechtsport dit weekend ook slecht in het nieuws. Clyde Petres vocht zijn afscheidspartij. Na 17 jaar lang op hoog niveau te hebben getraind/gevochten, nam hij 14 mei afscheid in de ring. Maanden lang wordt er naar toe getraind, en dan zijn er weer van die idioten die de boel moeten verpesten. Waar normaal gesproken vuurwerk in de ring te zien is, was het dit keer buiten de ring: een vechtpartij waarbij 100 man betrokken was plus een schietpartij.Definitie van supporter
Als je in het woordenboek opzoekt wat de betekenis is van supporter is krijg je de volgende definities: aanhanger van een sportclub/wie een club aanmoedigt bij wedstrijden/iemand die een bepaalde club steunt. Wat heeft jouw club of favoriete vechter er aan als je op de vuist gaat met een medesupporter?

Aanmoedigen
Als je zo nodig de supporter wilt uithangen, doe het dan ook goed. Ga geen onzin uithalen, daar wordt je club of favoriete sporter echt niet beter op. Dus, schreeuw jezelf schor of klap je handen blauw, dan heeft er verder niemand last van behalve jijzelf.
Ster advertentie
Ster advertentie