FunX

"Ik dronk er tien per dag en lag dan met hartkloppingen in bed"

  1. Newschevron right
  2. "Ik dronk er tien per dag en lag dan met hartkloppingen in bed"
Dat energiedrankjes niet zo goed voor je zijn, dat wist je waarschijnlijk wel. Nu blijkt uit een onderzoek in de Medical Journal of Australia blijkt dat ze echt een gevaar worden voor de volkgezondheid. Wordt het tijd dat we energiedrankjes alleen nog aan 16+ers verkopen? Daarover spraken FunX-luisteraars in CritiX.

Op de lange termijn kan je hartklachten van energiedranken krijgen. Bij veelvuldig gebruik zijn de drankjes zelfs verslavend, volgens het Australische onderzoek. Maar goed, teveel koffie is natuurlijk ook niet goed voor je. Moet de politiek nu ingrijpen?

Reacties

Tijdens CritiX met Q-Bah (maandag t/m donderdag 21-23 uur) belden veel luisteraars naar de studio. FunX-luisteraar Diana koopt regelmatig een energiedrankje voor haar zoon (15): "Nederland is al zo betuttelend. Mensen (ook jongeren) moeten zelf kunnen kiezen." Luisteraar Tyson kreeg ademshalingproblemen nadat hij teveel energiedrankjes had gedronken. "Ik kreeg steken in mijn borst en problemen met ademenen. Sindsdien drink ik geen energiedrankjes meer".

{audio}http://download.omroep.nl/funx/interviews/CritiX_18jan_energiedrankjes.mp3{/audio}

Op de FunX-app, de website FunX.fm en de FunX-pagina op Facebook waren de meningen een beetje verdeeld. Maurice: "Ik vind het allemaal gelul. We leven toch in een vrije wereld. Ik ben 14 en ik moet kunnen kopen en drinken wat ik zelf wil." Shirley denkt er anders over: "Er was een tijd dat ik er 10 per dag dronk. En 's avonds lag ik dan in bed met hartkloppingen. Da's niet zo fijn."

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie