FunX

FunX-luisteraar tegen hasjverbod

  1. Newschevron right
  2. FunX-luisteraar tegen hasjverbod
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil hasj verbieden, omdat criminele organisaties in Marokko en Afghanistan verdienen aan handel in de drug. Ook minister Opstelten (Justitie) gaat ervan uit dat hasj verboden wordt in Nederland, omdat er meer dan 15 procent van de werkzame stof THC in zit. En daar wil het kabinet de grens trekken. Wat vind jij van zo'n hasjverbod?

Stelling
Op de website FunX.fm en op de FunX-app stond de stelling: 'Hasj moet verboden worden, want er wordt aan verdiend door buitenlandse criminelen.' Zo'n 60% van de stemmers was het niet eens met de stelling. Kortom, je ziet een hasjverbod niet zitten.

CritiX
In de uitzending met Q-Bah reageerden luisteraars en artiesten op de stelling:

Djiggy Dje: "Nederland is een van de meest ruimdenkende landen ter wereld. Dat imago moeten we niet kwijtraken door dit soort gekke verboden."
Ziggi Recado: "Ik ben tegen een hasjverbod. Dan komt de handel juist meer in handen van criminelen. En echte smokers blijven het toch wel kopen. Nu weet je nog wat je haalt in de coffeeshop."
Roy: "We beginnen steeds meer op Amerika te lijken. Niks mag en alles wordt verboden."
Mickey: "Ze moeten het gewoon laten hoe het is."
Rohiet: "De drugs komt toch het land wel in. Verboden of niet."

Check hier de reacties in CritiX (maandag t/m donderdag 21.00-23.00 uur):

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38980149"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F38980149" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie