FunX

Vaginaal vocht gebruiken als parfum: trekt dat mannen aan?

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vaginaal vocht gebruiken als parfum: trekt dat mannen aan?

Sinds een vrouw in Engeland beweerde dat het werkt, hebben al verschillende vrouwen het geprobeerd: vocht uit hun vagina gebruiken als parfum. Dat schijnt namelijk een enorme aantrekkingskracht te hebben op mannen. Het klinkt misschien een beetje vreemd of misschien zelfs vies, maar volgens seksuologe Belle Barbé is het zo gek nog niet.

Natuurlijke geur

Belle legt uit dat we getraind zijn om te denken dat lichamelijke geur, bijvoorbeeld je vaginageur, is iets om je voor te schamen. "Maar een vaginageur is een van de natuurlijkste geuren en mensen zijn toch gewoon dieren. En dieren gaan af op geuren." Iets ruiken en dan beslissen of je het lekker vindt, gaat dan ook supersnel en onbewust. Zo kan de geur van een geslachtsdeel zonder dat je dat doorhebt best de associatie met seks oproepen.

"In minder dan een seconde heb je al besloten of je iemand lekker vind ruiken of niet."

Placebo?

Die geur als parfum gebruiken, kan dus zeker als aantrekkelijker ervaren worden. Daar moet je dan wel het nodige zelfvertrouwen voor hebben. Belle vertelt dat het op die manier ook als placebo kan werken: "Het is de vraag wat je dan zo aantrekkelijk vindt: iemand die zo ruikt of iemand die gewoon zo zelfverzekerd is om het te doen."

Ster advertentie
Ster advertentie