FunX

PvdA-jongeren willen Haagse bieb redden

  1. Newschevron right
  2. PvdA-jongeren willen Haagse bieb redden
De gemeente Den Haag wil een groot cultureel centrum openen in het stadshart. Het moet plaats bieden aan onder andere een conservatorium, concertzalen en een bibliotheek. De Jonge Socialisten zijn tegen deze plannen, omdat het de gemeente 181 miljoen euro kost. Dat geld kan volgens hun beter naar wijk- en buurtbibliotheken gaan die gesloten moeten worden.

Bibliotheken

Maarten belde woensdagavond met Sahar Shirzad, de voorzitter van de Haagse en Leidse tak van de Jonge Socialisten. Zij is fel tegen het miljoenenplan: "De charme van Den Haag is dat je in allerlei hoekjes kunst en cultuur kunt vinden. Alles in een groot centrum in de stad smijten? Ik denk niet dat Hagenaars daar dan te vinden zullen zijn. En wat doet het voor de jongeren? Gaan zij hun dag daar doorbrengen? Ik denk dat buurthuizen daar veel beter voor zijn in de wijken, dan een cultureel centrum, helemaal in het centrum." Sahar vindt dat het geld beter kan gaan naar de bibliotheken die gesloten moeten worden. "Plekken waar je educatie krijgt in kunst en cultuur voor jeugd, daar moet je in investeren. Als je zo'n project brengt, dan moet je er ook iets tegenover stellen."

Uitslag

Vandaag (18-10) wordt bepaald of het cultureel centrum er komt. Het enige nadeel voor de Jonge Socialisten is dat hun eigen partij, de PvdA, voor het centrum gaat stemmen. Volgens Sahar is er veel discussie geweest, maar heeft de meerderheid uiteindelijk toch voor het plan gestemd. De Jonge Socialisten zijn onafhankelijk van de PvdA, maar ze geven de ouderen wel hun mening. De jongeren nemen geen politieke besluiten. Het enige wat ze nu kunnen doen is de uitslag van donderdag afwachten.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63860639&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie