FunX

"Aandacht & respect voor jonge mantelzorgers"

  1. Newschevron right
  2. "Aandacht & respect voor jonge mantelzorgers"
Arie Boomsma vraagt in de Week van de Mantelzorg aandacht en respect voor mensen die veel opgeven om hun naasten te verzorgen. Als ambassadeur wil de presentator vooral meer aandacht voor jonge mantelzorgers. “Het brengt heel veel druk met zich mee en een deel van hun jeugd moeten ze aan de kant schuiven,” vertelt Arie. Yasmine (20) en Viroen (18) kwamen met Arie mee om te vertellen over het verzorgen van hun zieke moeders.

Niet-westerse zorg

De zorg voor haar zieke moeder ziet Yasmine zelf niet als zorg. Ze vindt het normaal en een logisch gevolg. Dat ze de zorg voor haar moeder als normaal ziet is volgens Yasmine te danken aan het verschil in cultuur “een allochtoon zal je nooit in een bejaardentehuis zien,” zegt Yasmine.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F94124136"></iframe>
{/source}

Vrijgezel

Goed nieuws voor de dames die gek zijn Arie Boomsma. In tegenstelling tot sommige berichten in de media is de presentator van Over de Streep nog steeds vrijgezel. Arie vertelde vanochtend ook dat hij niet op zoek is naar zijn Maria. “Het gaat bij mij veel meer om een open geest, dat je nieuwsgierig bent en dat je ook open staat voor andere geloven,” aldus Arie.
Ster advertentie
Ster advertentie