FunX

Mohammed kookt samen met jongeren voor eenzamen en armen

foto: Facebook: NH Nieuws
  1. Newschevron right
  2. Mohammed kookt samen met jongeren voor eenzamen en armen

De ramadan is een maand van vasten, maar ook een maand van geven. Dat hoef je Mohammed Akchich niet uit te leggen. Hij kwam op het idee om samen met jongeren uit de buurt maaltijden te koken voor mensen die dat het meeste nodig hebben. In Start met Fernando vertelt hij hier meer over.

Samen met jongeren

Mohammed wilde tijdens de ramadan anderen helpen en schakelde daarvoor de hulp in van jongeren uit de buurt. "We koken met een groep jongeren en brengen dat naar de mensen die het minder hebben en ouderen die eenzaam zijn", legt hij uit. De jongeren, tussen de 12 en 25 jaar, zitten allemaal nog op school en vinden het leuk om een keer in de week bij Mohammed te komen koken. "Ze leren ook om te koken en dat vinden ze geweldig om dat dan naar die mensen te gaan brengen", zegt Mohammed.

Samen met de jongeren uit de buurt kookt Mohammed iedere week een ander gerecht. "Deze week hadden we vrijheidssoep, vanwege 5 mei. Vorige week macaroni en de week daarvoor allemaal verschillende hapjes."

'Gewoon een beetje helpen'

Het idee is bij Mohammed ontstaan tijdens de ramadan. "Gewoon om een beetje te helpen. Ook voor de mensen in de buurt", zegt Mohammed, die van plan is om dit initiatief ook na de ramadan door te zetten. "Dat gaan we zeker doen, absoluut."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie