FunX

Werken voor 800 euro of uitkering van 1000 euro?

  1. Newschevron right
  2. Werken voor 800 euro of uitkering van 1000 euro?
De economie gaat slecht en het wordt steeds moeilijker om een baan te vinden. Stel dat jij een uitkering krijgt van 1000 euro en kan gaan werken voor 800 euro, zou jij het dan doen? Naar aanleiding daarvan besprak Zarayda met jou de stelling: "Liever geen baan, dan een laag salaris." Uiteindelijk was 63% het oneens met de stelling.



Rapper Adje is het eens met de stelling, omdat hij uit een gezin komt waarin altijd hard gewerkt is. Hij gebruikt zijn hardwerkende moeder als voorbeeld. Daaruit concludeert hij dat je eigen baas moet zijn. "Mijn moeder heeft altijd al keihard gewerkt and she ain't got no mansion. Al die pijn in haar rug is niet wat ze terug wilde zien. Daarvoor kwam ze niet hierheen van Curaçao. Als ze vijf jaar in de uitkering had gezet, dan had ze geïnvesteerd in iets wat ze werkelijk wil doen en had ze een eigen bedrijf opgezet."



Wie echt in de financiële problemen zit doet er volgens Derek Otte alles aan om er vandaan te komen. Waar hij slecht tegen kan zijn mensen die driedubbel universitair afgestudeerd zijn, maar weigeren te werken voor een lager loon, terwijl ze met een uitkering mensen tegenwerken die echt niet meer kunnen werken.

Ster advertentie
Ster advertentie