FunX

Latifah praat over gebrek aan vrouwen in de rapscene en doet freestyle

  1. Newschevron right
  2. Latifah praat over gebrek aan vrouwen in de rapscene en doet freestyle

Latifah is één van de weinige vrouwen in de Nederlandse rapscene. Op de FunX Music Awards viel ze extra op en dat was niet alleen door haar outfit, maar vooral door haar dikke optreden met SBMG en de harde freestyle die ze backstage deed. In de show van Morad & Shay vertelde ze hoe het is als vrouw in deze scene en deed ze ook nog eens een freestyle.

Latifah

Morad & Shay googelden Latifah, maar kwamen erachter dat er online niet heel veel over haar te vinden is.. Daarom gooien ze meteen een paar vragen op de 24-jarige artiest om haar wat beter te leren kennen. Wat vindt Latifah lelijk aan zichzelf, wat is haar afkomst en met wie wil zij gaan trouwen?

"Vrouwen mogen ook wel kauwen, maar ik ga hen niet kauwen hoor!"

Vrouwen

Het is jammer dat er momenteel zo weinig vrouwelijke artiesten in de Nederlandse rapscene zijn. Maar hoe komt dat eigenlijk? Volgens Latifa heeft dat te maken met de negativiteit die het met zich meebrengt. Zelf boeit de negativiteit haar niet: "Ik kijk niet meer naar alle comments". Latifa hoopt in ieder geval dat er meer vrouwen in de scene komen, want dat zou voor haar ook de lat hoger leggen.

"Achter de schermen ken ik wel veel meiden. Ik krijg ook veel berichten van vrouwen die zeggen dat ze niet durven. Maar ik weet dat het eraan zit te komen."

Passie

Er zijn volgens Latifah veel mannen in de scene die alleen maar rappen, omdat ze het een beetje kunnen, maar niet omdat ze het heel leuk vinden. En dat is zonde volgens haar.

"Als het niet je passie is, maak dan plek voor mensen die het wél als hun passie zien"

Freestyle

De freestyle die Latifah backstage deed bij de FunX Music Awards bleef niet onopgemerkt en ging het internet over. In de show van Morad & Shay deed ze nog een keer een keiharde freestyle. Luister het fragment hieronder terug.

Ster advertentie
Ster advertentie