FunX

Vernederd en bespuugd om kampioen te worden

  1. Newschevron right
  2. Vernederd en bespuugd om kampioen te worden
Turnsters Simone Heitinga en Stasja Kohler behaalden gezamenlijk maar liefst 26 gouden medailles. Om dat te bereiken werden ze jarenlang vernederd, uitgescholden, bespuugd en afgebeuld door hun toptrainer Gerrit Beltman. Vanochtend in Start vertelden ze meer over het boek 'De Onvrije Oefening' waarin ze openhartig praten over de hardhandige methodes die ze moesten ondergaan.

Hardhandig

“Als je alleen je vinger verkeerd had kwam hij al op je afstormen,” vertelde Stasja Kohler in de ochtendshow over haar oude trainer. Simone heeft hij zelfs bij haar nek opgetild, in haar gezicht gespuugd en op de grond gegooid.

Mishandeling

Stasja en Simone vertellen dat ze heftige momenten hebben beleefd. Wat begon met 1 dag trainen, ging naar elke dag totdat ze uiteindelijk bij de trainer in huis woonden. Niet alleen fysieke mishandeling was aan de orde maar ook mentaal. Zo mocht Stasja op 13 jarige leeftijd niet huilen toen haar vader overleed.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86199733"></iframe>
{/source}

De Onvrije Oefening

Het nare verleden van Simone en Stasja bleef onbegrepen door ouders en familie, maar ze liggen er nog steeds wakker van. Daarom hebben ze het van zich afgeschreven in het boek ‘De Onvrije Oefening’. Door de reacties op het boek zijn ze erachter gekomen dat het nog een hoger doel heeft. “Er is heel erg veel herkenning van meisjes uit de jaren 80 maar ook van 2010” vertelt Simone. Stasja kreeg een reactie van een trainer die zei dat ze nu bewuster met de meisjes omgaat.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/Ky2K4ACifUo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie