FunX

Sevn Alias openhartig op zijn nieuwe album 'Twenty Four Sevn 4'

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Sevn Alias openhartig op zijn nieuwe album 'Twenty Four Sevn 4'

Sevn Alias dropte vannacht zijn nieuwe en langverwachte album Twenty Four Sevn 4. Op dat album staan diepe en openhartige tracks, waaronder eentje waarin hij rapt over de drugsverslaving van zijn oma. Tijd om hem in Start met Fernando te spreken over zijn album.

Moeilijk onderwerp

Sevn vertelt dat hij er bewust voor heeft gekozen om in dit nieuwe album persoonlijker te worden. In zijn introtrack Sévaio rapt hij dan ook heel open over de cocaïneverslaving van zijn oma. Dat ging niet makkelijk, want Sevn twijfelde hier nog over:

"Het is voor mij altijd een moeilijk onderwerp geweest. Ook nu dat ik erover praat. Het blijft altijd heavy, maar ik ben ervan overtuigd dat ik bepaalde dingen van me af moet schrijven en dat heb ik op deze manier gewoon gedaan. Ik heb er nooit écht over gesproken, niet eens met mijn ouders. Het is ook mooi om te zien hoe erg het mijn moeder heeft geraakt. Ze moest huilen, man. Ik ben niet echt een prater. Je gaat nooit echt vanuit mijzelf horen hoe ik over iets denk, tenzij ik er muziek over maak. Dit was voor mijn moeder het moment dat ze erachter kwam wat er omging in mijn mind."

Kritiek op FunX

Ook in de track Back 2 Back is Sevn openhartig. Daarin uit hij namelijk zijn kritiek op FunX. Volgens de rapper verlopen de award shows niet eerlijk. In een line zegt hij: "Ey, weer genomineerd, maar laat mezelf niet zien bij FunX. Want al maak ik tien hits in een jaar, pull ik up is het voor niks. Fuck die vriendjespolitiek." Fernando verzekerde hem ervan dat FunX love voor hem heeft en vroeg waar dit vandaan komt ondanks de support die hij krijgt. Sevn:

"That's how I feel. Je weet zelf, ik heb gewoon love voor FunX. FunX support mij ook, maar bij bepaalde dingen heb ik gewoon het gevoel dat het niet altijd eerlijk gaat. Dat is gewoon puur mijn gevoel. [...] Het geluk is nooit aan mijn zijde als het gaat om awards."

Ster advertentie
Ster advertentie