FunX

Afghanistan, waar gaat die oorlog over?

  1. Newschevron right
  2. Afghanistan, waar gaat die oorlog over?
De oorlog in Afghanistan is al jaren aan de gang. Dagelijks vechten opstandelingen van de Taliban tegen de internationale troepenmacht. Wat was ook al weer de aanleiding voor deze oorlog? Ben je ook zo benieuwd? Luister dan aankomende zondag tussen 19:00 en 21:00 uur naar een nieuwe uitzendingen van Lijn5 met Manu.
Lees hier verder en kom meer te weten over de studiogasten.


Niels Roelen
Uit rapporten is gebleken dat de militairen niet meer per definitie voor de veiligheid van de Afghaanse burgers vechten. Manu vraagt zich dus af of de soldaten in Afghanistan daadwerkelijk nog een missie hebben. Om onder andere deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we in de studio Niels Roelen, kapitein van de Koninklijke Landmacht. Niels was 20 toen hij in dienst ging en is al meerdere malen naar Irak en Afghanistan geweest. Zijn verhalen zijn ook weer te lezen in zijn boek "Soldaat in Uruzgan"

MC Drama
Ook worden we vergezeld door MC Drama. Hij is de enige MC in Nederland die met wijlen Herman Brood een anti-oorlog rap nummer opnam. Zondag komt hij zijn album "Soldaat met een missie" live releasen met dikke party stampers en gevoelige liefdestracks.


{youtubejw}qqYAB-qEaIM{/youtubejw}



Uitzending gemist?

Klik hier en luister de uitzending wanneer jij het wilt!!
Ster advertentie
Ster advertentie