Naar homepage
FunX

Deveney (26) : "Ik belandde op straat, maar gaf niet op"

  1. Newschevron right
  2. Deveney (26) : "Ik belandde op straat, maar gaf niet op"

“Het lijkt alsof er tegenwoordig nog maar weinig mensen hun dromen proberen waar te maken. Veel mensen nemen er genoegen mee om hun leven lang voor een baas te blijven werken, maar ik heb altijd geweten dat ik dat niet wil. Nu weet ik dat je er ook zelf kunt komen, als je maar hard werkt.

Toen ik twintig was, raakte ik zwanger. Ik wilde mijn zoontje alles geven, maar had niks. Toen hij één werd, wilde ik een feestje voor hem organiseren. Omdat ik geen geld had, besloot ik op YouTube tutorials te kijken. Zo heb ik geleerd hoe je ballonnenbogen maakt. Ik heb er een op social media gedeeld en werd daarna door anderen gevraagd om ballonnenbogen te maken voor hun baby en bridal showers. Ik realiseerde me dat ik met behulp van tutorials een zaakje kon beginnen. Dat ging zo goed dat ik er een business van heb gemaakt.

Er ging een wereld voor mij open. Ik kwam erachter dat ik ook andere dingen kon doen met behulp van social media. Op Facebook deed ik live make-up en dat maakte mijn bereik een stuk groter. Social media kan jongeren echt helpen bij het beginnen van een eigen onderneming.

Helaas bleef het niet goed gaan en belandde ik met mijn zoontje op straat. Ik zat een tijdje diep in de put en wist geen uitweg. Door schaamte ben ik gestopt met alles wat ik had opgebouwd. Maar ik dacht nog steeds aan wat ik wilde: door middel van tutorials en mijn eigen ding doen, mezelf omhoog werken. Ik besloot toen ik op straat stond, dat het anders moest. Mijn familie dacht dat ik gek was. Ze snapten niet dat ik, toen ik op straat stond, nog dacht aan YouTube- tutorials maken en niet aan een stabiele baan zoeken.

Ik ben er op dat moment echt voor gegaan. Voor mij en mijn zoon. Ik heb via het Leger des Heils een kamer gekregen en begon aan een opleiding als zzp’er in de zorg. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar klanten bij wie ik haar of make-up kon doen om zo de huur te betalen. Nu ik een plekje heb, ga ik weer YouTube-filmpjes maken en wil ik ook een kappersruimte creëren. Ik wil anderen inspireren om ook te doen wat ze willen. Een eigen onderneming hoeft niet gelijk te betekenen dat je moet starten met een grote investering, maar je moet er wel hard voor werken!

Ik wil dat mijn zoontje trots op me is en dat ik een voorbeeld voor hem kan zijn. Dat als hij ouder is en iets wil worden, wat dan ook, dat hij dat kan. Ik sta altijd achter zijn keuzes. Wat ik aan FunX-luisteraars wil vertellen? Just do you, luister niet naar wat mensen zeggen, maar gewoon gaan voor wat je wil. Echt, just do you.”

- Deveney (26)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie