FunX

Spierbundel, ex-voetballer, nerd en ondernemer

  1. Newschevron right
  2. Spierbundel, ex-voetballer, nerd en ondernemer
Vanochtend was de ambitieuze Tavi Castro te gast in Start. Hij behoort nu tot één van de beste bodybuilders van het land en is ook fitnessmodel. Maar ‘ambitieus’ is een klein begrip voor de 24-jarige spierbundel, die ook op hoger niveau gevoetbald heeft, lucht- en ruimtevaarttechniek studeerde, een kledinglijnheeft en bovenal andere jonge spierbundels in spé wil inspireren.

Natuurlijk had Tavi ook wat work out tips voor je. Samen met Fernando neemt hij ze met je door:


Sportoholics
Tavi was onlangs jurylid bij de Egyptische 'X-factor’ van het bodybuilden: Sportoholics of the Year. Zijn ambitie om verder wedstrijden te doen heeft zich verplaatst naar het helpen van talentvolle jongens die meer exposure willen.

Kledinglijn
Tavi heeft samen met zijn, eveneens fitte vriendin, Sandra Prikker, de kledinglijn Body Engineers. “Toen ik begon met Body Engineers deed ik online begeleiding van jongens en meiden. Maar ze bereikten allemaal zulke goede resultaten, dat ik gewoon wat tanktops wilde maken om ze kado te doen. Toen vroegen er meer mensen naar en is het balletje gaan rollen.”

Steroïden een must have?
“Als je hetzelfde wil als wat ik heb, dan moet je hetzelfde proces volgen.” Tavi heeft acht jaar erover gedaan om het lichaam te krijgen dat hij nu heeft. Van steroïden was geen sprake, maar het wordt wel heel veel gebruikt in die wereld. "De manier hoe het hoort is dat je je maximale natuurlijk potentieel gebruikt.”

In de YouTube-serie Fat to Shredded laat Tavi zien hoe hij zijn figuur weer terugkrijgt, nadat hij zich volvreet en bewust tien kilo aankomt.



Ster advertentie
Ster advertentie