FunX

Joëlle reageert op Dream School-commotie: "Ik heb spijt dat het zo uit de hand is gelopen"

  1. Newschevron right
  2. Joëlle reageert op Dream School-commotie: "Ik heb spijt dat het zo uit de hand is gelopen"

Vorige week traden Dream School-deelnemers Joelle en Chess naar buiten met een brief waarin ze hun ontevredenheid over de nazorg van het programma uitten. De brief, die werd ondertekend door in totaal achttien (oud-)deelnemers, zorgde ervoor dat het programma onder vuur kwam te liggen. Dat er zoveel ophef over ontstaan is, had Joëlle niet verwacht, zo vertelt ze in een interview met Sander en Vanessa bij Turn Up!

"Ik wilde gewoon mijn zegje doen en ik had niet verwacht dat heel veel deelnemers achter mij zouden komen staan en dat het zo groot opgepakt zou worden door de pers."

Spijt

"Wij hadden niet gewild en gehoopt dat het zo'n groot ding zou worden", vertelt de 22-jarige Hagenees. "Ik heb geen spijt van mijn uitspraken, maar het feit dat het zo uit de hand is gelopen en er zoveel commotie is ontstaan, daar heb ik wel spijt van."

klachten

De reden dat Joëlle haar beklag over het programma wilde doen, was dat ze voor haar gevoel niet voldoende uit het programma heeft kunnen halen. Ze vindt dat ze op beeld neer wordt gezet als iemand die alleen maar boos is en ze is ook teleurgesteld in de begeleiding die ze na het programma heeft gekregen. Andere deelnemers klagen over het feit dat ze zich onder druk gezet voelden om over dingen te praten waar zij het liever niet over wilde hebben op televisie.

Nazorg

"Als je een iemand heb die de nazorg moet doen van veertien leerlingen dan kan het dat sommige leerlingen heel goed geholpen zijn en anderen, die meer aandacht nodig hebben, er minder uit hebben kunnen halen. Dat is hoe het loopt." Gelukkig heeft de deelname aan Dream School Joëlle ook goede dingen opgeleverd: "Sowieso ben ik meer open en eerlijker naar de mensen. Ik vertrouw meer mensen en ik lach vaker."

Extra uitzending

Gisteren werd bekendgemaakt dat er een extra uitzending van Dream School komt. Hierin zullen deelnemers uit alle drie seizoenen samen met de makers, een psycholoog, de begeleiders en natuurlijk ook Eric en Lucia in gesprek gaan om naar een oplossing te zoeken voor alle volgende seizoenen. Deze laatste uitzending van het seizoen is op maandag 29 april om 21.20 uur op NPO 3 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie