FunX

Werkstraf voor docente na berichtjes met 'seksuele toon'?

  1. Newschevron right
  2. Werkstraf voor docente na berichtjes met 'seksuele toon'?

Is South Park tot leven gekomen in Brabant? Het lijkt er wel op, nu de docente die seksueel getinte appjes stuurde naar leerlingen vandaag voor de rechter moest verschijnen. De uitspraak volgt over twee weken.


"Aan het stoeien"
De toen 29-jarige geschiedenisdocente van het Pierson College in Den Bosch appte en berichtte twee jongens, die dit in het begin wel spannend vonden. Naarmate het contact vorderde, vonden de jongens het vervelend worden en besloten ze de docente op hun telefoons te blokkeren.

De rechter beschuldigde haar naast het voortdurend versturen van de berichtjes ook van tongzoenen met één van de twee leerlingen. Eén van de twee jongens vertelt ook dat er sprake is geweest van orale seks, een ander spreekt over een massage door de leerkracht. Zelf omschrijft zij haar handelen als 'stoeien'.


Eén van de printscreens, via Omroep Brabant

Leven op de aandacht
Tijdens de zitting gaf de docente aan zich te beseffen dat ze gevaarlijk bezig was, maar dat het daarom juist zo leuk was: “Het ging me om de aandacht. Daar leefde ik op.” Toen de zaak eenmaal aan het licht kwam, brak voor de vrouw echter een zware periode aan.

Ontslag en zelfmoord
De directie ontsloeg de vrouw meteen na het uitlekken van de printscreens. Toen het hele verhaal in de media kwam, overwoog de vrouw om zelfmoord te plegen: "Ik vind het heel erg voor de jongens, mijn gezin, de school, de gezinnen van de jongens en mijn ouders." De rechter ging niet akkoord met een zitting achter gesloten deuren, zonder journalisten, hoewel de vrouw daar wel om verzocht.

De eisen
Justitie eist 200 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf, met een proeftijd van twee jaar. De advocaat van R. wil een kortere werkstraf, zonder de celstraf.


Wat vind jij? Verdient ze straf of hadden die leerlingen gewoon beter moeten weten?


Ster advertentie
Ster advertentie