FunX

Romeinse wraak, Feyenoord-excuses of niet?

  1. Newschevron right
  2. Romeinse wraak, Feyenoord-excuses of niet?
Rotterdam leeft in angst toe naar aanstaande donderdag, als Feyenoord in de Kuip AS Roma ontvangt voor de returnwedstrijd in de Europa League. De Romeinse fans zinnen op wraak, nadat Feyenoord-hooligans vorige week huishielden in de Italiaanse stad.

Wisselende verhalen
De meest wilde lezingen van wat er in de omgeving van de Spaanse Trappen in Rome gebeurd is, zongen vorige week rond. De schade die de hooligans achterlieten, zou in de miljoenen lopen. Later bleek dit bedrag vele malen lager te liggen en ook ging het verhaal dat de Barcacciafontein die zou zijn gesloopt is tijdens de rellen, al vóór de komst van 'het Legioen' stuk was.



Italiaanse trots
Hoe het ook zit, feit is dat de Italiaanse trots flink gekrenkt is. De Italiaanse premier Renzi omschreef het gedrag van de hooli's als "een teken van barbaarsheid" en eiste excuses van Feyenoord. Die komen er in elk geval niet. Wel hebben de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en premier Rutte zich uitgesproken over het gedrag van de Nederlandse fans in Rome.

Geen excuses
De Feyenoord-excuses blijven uit, omdat algemeen directeur Gudde in een 'indrukwekkende brief' aan AS Roma stelt: "Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club."In een tijd waarin 'afstand' nemen in de mode is, is dit een interessante keuze.

Wat vind jij? Zou Feyenoord excuses moeten maken voor het gedrag van de hooligans in Rome, al was het alleen maar om de kans op 'wraak' in hun eigen stad te verkleinen?



Ster advertentie
Ster advertentie