FunX

VIDEO: Fernando gaat flink onderuit op BMX

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Fernando gaat flink onderuit op BMX
Fernando ging vanochtend tijdens Start flink onderuit op een BMX! De Start-presentator probeerde een trucje uit op de fiets van professional bmx-rijder Daniel Wedemeijer. Bij zijn eerste poging ging het al bijna mis. Bij de tweede keer had hij geen geluk meer en belandde hij op z'n rug. Fernando heeft hier nog wel een beetje hoofdpijn aan overgehouden.

{source}<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=417068775128918" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=417068775128918">Bericht</a> door <a href="https://www.facebook.com/funxstart">FunX Start</a>.</div></div>{/source}

€€€
De 25-jarige Daniel houdt zich al sinds zijn 14de bezig met BMX-rijden. Het gaat inmiddels zo goed met zijn BMX-carrière dat hij sinds 2,5 jaar hiervan kan leven. De Nederlander staat nu zelfs op de vierde plek op de wereldranglijst!

Angst
Daniel is niet snel bang om onderuit te gaan bij het uitvoeren van gecompliceerde tricks. Maar er was wel een moment in zijn carrière waarbij er zweetdruppels van zijn voorhoofd afgleden. "De double backflip, dat is angst. Veel rijders zijn daar niet goed vanaf gekomen; ze zijn verlamd geraakt of heel hard gevallen en echt maanden eruit," vertelde hij. Uiteindelijk is hij de uitdaging toch aangegaan. "Ik heb 'm gedaan, hoofdstuk afgesloten en nu nooit meer," zei hij tot slot.


Ster advertentie
Ster advertentie