FunX

Warmt de aarde echt op?

  1. Newschevron right
  2. Warmt de aarde echt op?
We gaven afgelopen zondag ruimte aan onze skepsis bij Spoken en stellen onszelf de vraag: "Warmt de aarde wel echt op?" Een niet meer dan terechte vraag, nu er zoveel fouten zijn ontdekt in het onlangs verschenen IPCC-rapport. Wil je ook weten hoe het zit? Klik dan verder.Het IPCC-rapport werd samengesteld door een speciaal daarvoor aangewezen VN-klimaatpanel. Manu ging in gesprek met klimaatskepticus Hans Labohm die helemaal niks lijkt te geloven van het alarmerende nieuws dat de aarde opwarmt, sterker nog, hij beweert zelfs het tegenovergestelde.

Maar stel nu dat de aarde zou opwarmen, kan dan onomstotelijk worden vastgesteld dat dit ten gevolge is van onze exorbitante levensstijl? Of kan het ook met veranderingen in de activiteit van de zon te maken hebben? Universitair hoofddocent Paleo-ecologie aan de Universiteit van Amsterdam, Dr. Bas van Geel is aan het woord om daar opheldering over te geven.

Natuurlijk kan dit onderwerp niet zonder een woordvoerder van Green Peace, campagneleider Klimaat en Energie van Green Peace, Hans Altevogt, hing aan de lijn om alle skepsis te neutraliseren en uit te leggen waarom volgens hem de aarde zonder twijfel opwarmt.

De balans wordt verder opgemaakt door niemand minder dan de Zoetermeerse rapper Amier Papier. Bewapend met een nieuwe track van zijn aankomende debuutalbum "Rijzende Ster" is hij samen met Bida en Keith Schoon van Le Supergroup naar de studio afgereist om zijn Spook over het klimaat te tapen.
Genoeg brandstof in de ether dus, gelukkig dat het niet fossiel is.Download hier de uitzending!
Ster advertentie
Ster advertentie