FunX

Adje over winst Legend Award: "Heb mijn straatervaring verwerkt in muziek"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Adje over winst Legend Award: "Heb mijn straatervaring verwerkt in muziek"

Adje is de eerste artiest die de Legend Award van FunX in de wacht heeft gesleept. Hij vertelt wat de reden is achter zijn onbevangen succes en het winnen van de award.

Adje

Op het moment dat Adje de award aannam, werd hij even emotioneel. "Dit had ik niet verwacht. Ik kwam hier vandaag om Cho te supporten, maar ik ben echt f*cking dankbaar dat ik een van de eersten mag zijn om de Legend Award in ontvangst te nemen", zei hij.

Legend Award

Een van de grootste redenen dat Adje de Legend Award heeft gewonnen is volgens hem omdat hij al zo lang in de game zit. "Ik doe dit al sinds 2008 en ik heb nog steeds shows, ik ben nog steeds relevant. Het is wel gek dat ik dit zo lang vol kan houden." Naast zijn succesvolle shows en zijn rol in de film Scotoe, zijn er nog een aantal andere redenen waarom de Legend Award speciaal voor Adje was weggelegd. Zo zei hij: "Ik probeer de next generation altijd een podium te geven. Dat ik de reden dat ik het zo lang vol kan houden, denk ik."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cho

Een van de artiesten die Adje een kans en een podium heeft gegeven is Cho. "Ik heb zijn moeder wat beloofd. Zijn moeder had zoiets van: hij werkt niet en gaat ook niet naar school. Dus ik heb toen met zijn moeder gepraat en zei tegen haar: 'Als u ons negen maanden de tijd geeft, dan garandeer ik dat hij de rekeningen zal kunnen betalen met zijn muziek", aldus Adje.

Positief

Adje wil de volgende generatie artiesten graag nog iets meegeven. "Geloof in jezelf. En aan de next gen die dingen doen die volgens de wet niet helemaal kloppen: probeer het in iets positiefs te stoppen. Als ik de dingen die ik op straat heb geleerd niet in mijn muziek stopte, dan was ik aan de hele andere kant beland."

Ster advertentie
Ster advertentie