FunX

Kapper Yoshi sluit wederom zijn deuren door de lockdown: "We moeten het ermee doen"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Kapper Yoshi sluit wederom zijn deuren door de lockdown: "We moeten het ermee doen"

De aankondiging van de harde lockdown tijdens de coronapersconferentie van afgelopen zaterdag sloeg bij velen in als een bom. De teleurstelling is bij de meeste mensen dan ook groot, omdat ze wederom geen kerst kunnen vieren met hun familie. Daarnaast zien ondernemers hun plannen helaas in duigen vallen, zo ook kapper Yoshi die een initiatief had bedacht om dak- en thuislozen in het zonnetje te zetten. In Jouw Stad vertelt Yoshi aan Susanne hoe hij met de huidige maatregelen omgaat.

Barbier Yoshi moet zijn deuren weer sluiten door de lockdown: "Ik baal er enorm van"

Positief

Zoals je misschien al had verwacht, baalt Yoshi enorm van de maatregelen. Het is namelijk de derde keer dat een lockdown hem ertoe dwingt om de deuren van zijn kapsalon tijdelijk te sluiten. Hoewel hij het niet eens is met de huidige maatregelen blijft de barbier positief. "We moeten het ermee doen en er het beste van maken."

Quote

Je voelt je een beetje een jojo van de overheid.

Yoshi

"Jojo van de overheid"

Het afgelopen anderhalf jaar was voor Yoshi erg lastig. Het coronabeleid zorgt namelijk op organisatorisch vlak voor flink wat uitdagingen, maar ook op financieel en persoonlijk gebied heeft het een groot impact. "Je voelt je een beetje een jojo van de overheid", vertelt Yoshi. "Je mag weer open en dan moet je weer dicht, dan weer je werk kunnen doen en vervolgens weer sluiten. Organisatorisch is het best wel lastig om het goed te regelen en alles weer op de rit te krijgen. Maar zoals ik al zei moeten we het ermee doen. Je probeert je weg erin te vinden en probeert positief te blijven."

Initiatief voor daklozen

Voordat de harde lockdown werd aangekondigd, had Yoshi samen met twee vrienden een leuk initiatief bedacht om dak- en thuislozen te voorzien van een fris kapsel. Voornamelijk om deze "vergeten groep in de samenleving" een hart onder de riem te steken. "We hadden een dag georganiseerd waar daklozen zich voor in konden schrijven. Het initiatief is een samenwerking tussen drie verschillende bedrijven waarbij deze mensen in de watten worden gelegd."

Halverwege februari

Helaas ging dit initiatief niet door, maar als het aan Yoshi ligt komt daar begin volgend jaar verandering in. "We zitten nu te kijken voor een datum halverwege februari. Dat heeft ook te maken met onze ervaringen met eerdere lockdowns. De huidige lockdown duurt tot 14 januari, maar we weten dat het soms langer kan duren. Dus we willen zeker weten dat het doorgaat."

Ster advertentie
Ster advertentie