FunX

Jaouad (29): "Ga slim met je geld om en zorg dat je een doel hebt in het leven"

  1. Newschevron right
  2. Jaouad (29): "Ga slim met je geld om en zorg dat je een doel hebt in het leven"

"Vanwege persoonlijke omstandigheden raakte ik in een neerwaartse spiraal. Ik zocht afleiding door te gaan gokken. Ik deed het niet eens voor het geld, maar echt voor de afleiding. Daardoor raakte ik in de schulden en zit ik nu wel op mijn dieptepunt. Ik heb een schuld van ruim 15.000 euro en het kan alleen maar oplopen. Ik hoop dat ik geholpen word door de gemeente Rotterdam, ik weet alleen nog niet hoe. Het beheerst m'n leven, want het is lastig om goed te kunnen functioneren als je niks hebt. Je hebt het gevoel dat je vaststaat.

Ik krijg een uitkering en probeer momenteel te overleven. Af en toe heb ik een extra paar klusjes, omdat ik meubelmaker ben. Een fulltime baan heb ik niet, omdat ik me maar lastig kan focussen met al die oplopende schulden in mijn achterhoofd.

Het is niet zo dat ik hierdoor helemaal stilzit, want ik doe heel veel vrijwilligerswerk. Ik vind het leuk om met mensen te werken en dan voornamelijk jongeren. Hoewel mijn eigen problemen nog lang niet zijn opgelost, help ik jongeren met schulden via de stichting Goud Den Haag. Het inspireert me om anderen te kunnen helpen.

Vanuit mijn ervaring kan ik wel zeggen dat het beter is om slim met je geld om te gaan. Zorg dat je een doel hebt in het leven. Je hebt er niet alleen nu wat aan, maar ook in de toekomst."

- Jaouad (29)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie