FunX

Ruella (25): "Ik heb me voorgenomen dat ik op 1 juli altijd vrij wil zijn"

  1. Newschevron right
  2. Ruella (25): "Ik heb me voorgenomen dat ik op 1 juli altijd vrij wil zijn"

"Ik heb me voorgenomen dat ik op 1 juli altijd vrij wil zijn. Voor mij is Keti Koti namelijk heel belangrijk. Ik vind het belangrijk dat het slavernijverleden herdacht wordt door iedereen. Maar ook dat wij, als nakomelingen van de tot slaaf gemaakte mensen, de vrijheid blijven vieren. Het leed dat onze voorouders is aangedaan, mag namelijk nooit vergeten worden.

Toevallig valt Keti Koti dit jaar op een maandag en ik heb daarom dan ook een verlofdag opgenomen. Er zijn dan verschillende evenementen, waaronder het Keti Koti festival in het Oosterpark in Amsterdam, waar ik vaak aanwezig ben. De viering vindt plaats met lekker eten, muziek, live optredens, dans en mooie kledingdrachten. Ik zorg er altijd voor dat ik die dag zelf ook traditionele Surinaams-Afrikaanse kledingdracht draag.

Ik vind het fijn dat er aandacht aan Keti Koti wordt besteed, maar naar mijn mening is het nog te kleinschalig en wordt het slavernijverleden nog niet altijd even goed erkend. Er zou wat mij betreft op landelijk niveau meer aandacht in de media voor moeten zijn, maar ook zou het standaard in het onderwijs opgenomen moeten worden. Voor mij mag het zelfs nog verder gaan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld excuses en/of herstelbetalingen."

- Ruella (25)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie