FunX

Werklust: balans tussen vreugde en verdriet

  1. Newschevron right
  2. Werklust: balans tussen vreugde en verdriet
Als je grote liefde een affaire heeft is het moeilijk om nog positief in het leven te staan. Het boek Werklust gaat hierover en schrijfster Esmir van Wering was vanochtend te gast in Start om er meer over te vertellen.


Werklust

De hoofdpersonage van Werklust is Amber. Als zij erachter komt dat haar grote liefde al maandenlang een affaire heeft, pakt ze haar spullen en belandt op straat. Het vrijgezellenbestaan valt haar echter tegen. De zoektocht naar een geschikte woonruimte lukt ook niet en ze wordt tot overmaat van ramp ontslagen. In het boek balanceert de hoofdpersoon tussen kleine vreugdes en groot verdriet.

Zelfmoordgedachten

Het boek is gedeeltelijk gebaseerd op het echte leven van Esmir. "Het heeft toen lang geduurd om er overheen te komen, maar na een jaar uithuilen ben ik erachter gekomen dat er meer visjes zwemmen die mooier zijn." De schrijfster had in deze donkere periode zelfs zelfmoordgedachten en heeft naar aanleiding van haar ervaringen een tip voor mensen die ook zijn bedrogen door hun geliefde. "Zoek de mensen op die je kunnen helpen, want je ziet op dat moment niet meer helder."

Vervolg

Als een schrijver een boek uitbrengt heeft men er uiteraard een mening over. Deze kunnen positief, maar ook negatief zijn. Esmir weet dat dit gebeurt, maar ze kan eigenlijk niet tegen kritiek. "Ik krijg buikpijn van kritiek." De schrijfster is desondanks al bezig met een nieuw boek dat een vervolg wordt op Werklust en volgens jaar augustus moet uitkomen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68886620?"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie