FunX

Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

foto: Instagram: @hodan.ysf
  1. Newschevron right
  2. Nederlandse Hodan (28) in docu Beyoncé: “Ik dacht dat iemand mij voor de gek hield”

En dan word je opeens door het team van Beyoncé gemaild met de vraag of ze jouw beelden mogen gebruiken. Damn, daar zeg je natuurlijk geen nee tegen! Het gebeurde de 28-jarige Nederlandse Hodan Yusuf die dacht dat iemand haar voor de gek hield. Uiteindelijk is ze heel trots op haar kleine rol en de aandacht voor donkere vrouwen in de docu. Ze vertelde er meer over in Start met Fernando.

Echt of fake?

Laten we bij het begin beginnen. Hodan werd dus door het team van Beyoncé gemaild met het verzoek of zij iets kon ondertekenen, zodat zij haar beelden konden gebruiken in de docu. Als je zoiets ontvangt denk je waarschijnlijk gelijk: tekenen!!!! Uhhm.. niet dus. Hodan:

"Ik twijfelde. Ik dacht dat iemand me voor de gek aan het houden was. Toen vroeg ik of ze echt konden laten zien dat zij voor Beyoncé werken, voordat ik zou tekenen. Dat hebben ze ook gedaan, dus het was wel echt."

Brown Skin Girl

In de docu praat Beyoncé, onder andere, over thema's zoals huidskleur en hoe trots je op je roots moet zijn. Ook voor Hodan betekent het veel. "Voor mij zegt het dat we eindelijk gevierd worden. Toen ik jonger was, was er weinig over donkere vrouwen te zien in de media en magazines. [...] Nu zie je dat veel meer." De movement die Beyoncé hiermee gestart is, is volgens Hodan dan ook belangrijk.

"Ik vind wel dat dit nodig is. Beyoncé is heel groot, dus als zij het doet is het natuurlijk al geweldig. Maar als het meer gedaan wordt, denk ik dat het alleen maar beter is voor de komende generaties."

Ster advertentie
Ster advertentie