FunX

Osama Bin Laden, dood of levend?

  1. Newschevron right
  2. Osama Bin Laden, dood of levend?
Volgens de officiele lezing is Osama Bin Laden op 2 mei 2011 om het leven gebracht door een speciale commando-eenheid in het plaatsje Abbottabad in Pakistan. Er is echter genoeg reden om aan te nemen dat de meest gevreesde terroristenleider al veel eerder is overleden aan de gevolgen van een longziekte.

Manu ging in gesprek met onafhankelijkeonderzoeksjournalisten Micha Kat van www.klokkenluideronline.nl en Daan de Wit van www.deepjournal.com over de twijfelachtigheden omtrent de vermeende uitschakeling van de man die terrorisme voor een decennium lang een gezicht gaf.Stel je voor als de officiele lezing nu wel klopt? Misschien is Osama Bin Laden wel op 2 mei 2011 uitgeschakeld. Heeft de Amerikaanse overheid dan geen internationale rechtgeving geschonden? Deze vraag stelde Manu aan Hoogleraar Internationaal Strafrecht Geert-Jan Knoops.

Een ander interessante spreker was Hoogleraar Contraterrorisme Edwin Bakker deed het boekje open van andere gevreesde terroristen. Samen met Manu zochten Edwin uit wie er nu de twijfelachtige erepositie van staatsvijand nr. 1 zal krijgen?Uitgaande van de officiele lezing, zou Osama Bin Laden al langer dan 5 jaar in Pakistan verblijven. Manu sprak met journalist en Pakistan-kenner Ayatollah Musa over dit complexe land. Pakistan werd in 1948 gesticht na afscheiding van India en heeft vermoedelijk Osama Bin Laden geholpen om zich zolang te kunnen verbergen.Spoken juisdichter Joost van Kersbergen kwam speciaal voor deze uitzending naar de studio met zijn gitaar en doorbrak de traditie van het Spook door het liedje "Daar, bij die kitsche fontein" voor te dragen.

Collega-reporter Dieudonnee ging de straat op en ging bij de luisteraars op zoek naar het meest aannemelijke verhaal omtrent de dood van Osama Bin laden.

Uur 1:
Nas - I Can
R. Kelly - Bad Man
Cee Lo Green - Bright Lights Bigger City
Beenie Man - Baby Raper
Pink - Family Portrait
2Pac - Brenda's Got A Baby
Queen Ifrica - Daddy
Giovanca - Lovechild

Uur 2:
The Game Ft. Lil Wayne - My Life
La Coka Nostra - Bloody Sunday
Assassin - Dem Sick
Ludacris Ft. Mary J. Blidge - Runaway Love
Gentleman Send A Prayer
The Roots - Don't Feel Right
Jamiroquai - The Kids
Common - Between Me, You & Liberation
Typhoon Ft. Vuyo - Hold Your Head Up High

Uur 3:
Outkast - Roses
BDP - 13 And Good
Raphael Saadiq - Good Man
Xzibit - The Foundation
Rootsriders Ft. Giovanca - Children Cry
India Arie - Heart Of The Matter
Cocoa Tea - 18 And Over (Young Lover)
Chuck Fender - Gash Dem
Eyedea - Bottle Dreams
2Pac - Baby Don't Cry


Download Show
{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/spoken_201105152100.mp3{/audio}

Ster advertentie
Ster advertentie