FunX

Tristan (17) zat urenlang vast in een achtbaan: "Het was vooral heel koud"

foto: Twitter: Politie Westkust
  1. Newschevron right
  2. Tristan (17) zat urenlang vast in een achtbaan: "Het was vooral heel koud"

In het Belgische pretpark Plopsaland kwamen zaterdag negen bezoekers urenlang vast te zitten in een vastgelopen achtbaan. De 17-jarige Tristan was daar één van. Hij vertelt er alles over aan Sander en Vonneke.

rukwinden

Al 155 keer eerder ging achtbaanfan Tristan in de zogenaamde Ride to happiness, maar dit keer ging het mis met de populaire attractie. De karretjes kwamen op 32 meter hoogte vast te staan. Om het nog erger te maken, waren de weersomstandigheden ook niet bepaald goed. "Er waren rukwinden van 80/90 km/uur, wat redelijk heftig is als je daar zo zit. En het was vooral heel koud. Toen het ging regenen begon het nog kouder te worden."

Lange reddingsoperatie

Het duurde erg lang voordat de reddingsoperatie op gang kwam. Het lukte de hulpdiensten in eerste instantie niet om iedereen veilig uit de achtbaan te krijgen. Pas na zo'n zes uur waren alle mensen uit de attractie geëvacueerd. "Op den duur had ik wel wat honger gekregen", vertelt Tristan. "Er was ook iemand die naar het toilet moest, maar gelukkig had diegene het in kunnen houden."

Nog een keer

Ondanks deze nare ervaring, denkt Tristan dat hij gewoon weer in een achtbaan durft te stappen. Zelfs in de Ride to Happiness wanneer deze weer open mag. "Ik weet niet hoe ik of mijn lichaam gaat reageren als ik erin zit, misschien heb ik dan toch zoiets van: liever niet. Maar als je het me nu vraagt, dan zeg ik sowieso dat ik er opnieuw in zou gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie