OMG

Snelste achtbaan ter wereld gesloten na meerdere botbreuken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Snelste achtbaan ter wereld gesloten na meerdere botbreuken

De Do-Dodonpa in Japan, bekend als de snelste achtbaan ter wereld, is tijdelijk gesloten. De reden is dat meerdere bezoekers na een ritje meldingen hebben gedaan van botbreuken. Dat meldt Vice.

Nek- en rugbreuken

In slechts 1,8 seconden bereikt de Do-Dodonpa een topsnelheid van 172 km/u. Jarenlang zijn sensatiezoekers naar Fuji-Q Highland Park getrokken om de beruchte rit uit te proberen, een ervaring die regelmatig voorkomt op lijsten van de engste, meest intense attractieparken ter wereld. De attractie is nu echter tot nader order gesloten, na meerdere meldingen van ernstige verwondingen, waaronder veel nek- en rugbreuken.

Sinds afgelopen december hebben ten minste zes bezoekers botbreuken opgelopen tijdens een ritje. Vier van hen meldden dat ze hun nek of rug hadden gebroken. Voor die tijd waren er gek genoeg geen meldingen van botbreuken bij klanten, terwijl de attractie al bijna 20 jaar in bedrijf is. Deskundigen zijn daarom verbaasd over deze plotselinge stijging van het aantal verwondingen.

Oorzaak onduidelijk

De eerste onderzoeken hebben geen technische problemen bij de Do-Dodonpa aan het licht gebracht. Fabrikant Sansei Technologies heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de gewonden, maar heeft ook verklaard dat de oorzaak van de verwondingen onbekend is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie