OMG

Scheidsrechter gearresteerd na afvuren pistool tijdens voetbalwedstrijd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Scheidsrechter gearresteerd na afvuren pistool tijdens voetbalwedstrijd

Een scheidsrechter in de Amerikaanse staat Oklahoma is gearresteerd nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd met een pistool in de richting van voetbalfans zou hebben geschoten. Dat meldt KFOR News over het incident, dat ook op beeld werd vastgelegd.

Verhit opstootje

Politieagenten werden op zondag 15 augustus opgeroepen naar het Pauls Valley Sports Complex te komen in Oklahoma. De reden was een scheidsrechter die tijdens een voetbalwedstrijd met een pistool zou hebben geschoten. Volgens de berichten trok scheidsrechter Davi Bazeth een rode kaart voor een van de spelers, wat leidde tot een verhit opstootje. Na het handgemeen tussen hem en de speler zagen omstanders de scheidsrechter naar zijn auto lopen, om vervolgens terug te keren zwaaiend met een vuurwapen in zijn hand.

Volgens de met rood weggestuurde speler richtte de scheidsrechter het pistool op hem en de toeschouwers, waarna hij éénmaal de trekker overhaalde. Na het afvuren van zijn pistool, zou Bazeth naar zijn auto zijn gelopen om weg te rijden. Het duurde echter niet lang voordat hij door de politie werd gearresteerd.

'Erg gevaarlijk'

Derrick Jolley, assistent-hoofd van de politie in Pauls Valley, noemt het een wonder is dat er niemand gewond is geraakt. "Het is erg gevaarlijk. Het had een hele slechte situatie kunnen zijn. Je hebt daar gezinnen, niet alleen de volwassen toeschouwers en spelers, maar ook kinderen", aldus Jolley.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie