OMG

Man geeft restaurant schuld voor dronkenschap en ontvangt miljoenen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Man geeft restaurant schuld voor dronkenschap en ontvangt miljoenen

Een Amerikaanse man uit Texas, genaamd Daniel Rawls, heeft een rechtszaak gewonnen waarin hij beweerde dat het de schuld van een restaurant was dat hij te dronken was. Dat zou namelijk de reden zijn dat hij daarna in een vechtpartij belandde, met een ernstige hoofdblessure tot gevolg. Rawls heeft maar liefst 5,5 miljoen dollar toegekend gekregen vanwege zijn claims. Dat meldt Chron.

Genoeg gedronken

Het incident vond plaats in mei 2019. Het restaurant, genaamd La Fogata Mexican Grill‘s, zou volgens Rawls nalatig zijn geweest tijdens het serveren van alcohol, aangezien hij overduidelijk al genoeg had gedronken. Bij het verlaten van de bar raakte hij in gevecht met een andere klant, die volgens de aanklacht ook te veel alcohol geserveerd had gekregen. Bij de vechtpartij op de parkeerplaats zou Rawls ernstig gewond zijn geraakt aan zijn hoofd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Parkeerterrein ook onveilig'

Rawls stelt dat de eigenaar van het restaurant, Lourdes Galindo, en een onbekende barman verantwoordelijk zijn voor het letsel. Hij beschuldigde de barman ervan dat hij niet voldoende door Galindo was opgeleid om te detecteren wanneer klanten te veel hadden gedronken, om ze vervolgens samen het restaurant te laten verlaten. Daarnaast zou er geen ambulance zijn gebeld nadat hij gewond was geraakt.

Ten slotte beweerde Rawls ook nog dat Galindo ervoor had moeten zorgen dat de parkeerplaats veilig was voor alles wat "struikel- of valgevaar voor dronken klanten" kon opleveren, aangezien een "oneffen parkeerterrein" er mede voor heeft gezorgd dat het hoofdletsel zo "ernstig en invaliderend" was.

5,5 miljoen dollar

Rawls won de rechtszaak als gevolg van een verstekvonnis, wat betekent dat Lourdes Galindo niet reageerde op de aanklacht of de hoorzitting bijwoonde. Rawls kreeg vervolgens een totaal van 5,5 miljoen dollar toegekend voor vijf claims. De vorderingen omvatten aansprakelijkheid ter plaatse, nalatigheid en schade als gevolg van voorspelbaar crimineel gedrag. Het restaurant heeft 30 dagen om in beroep te gaan als het een nieuw proces wil.

Saillant detail: uit gevangenisgegevens van Andrews County blijkt dat Rawls in februari 2019 en mei 2020 tweemaal is gearresteerd op beschuldiging van openbare dronkenschap.

Ster advertentie
Ster advertentie