OMG

100-jarige vrouw uit Amerika breekt wereldrecord als oudste powerlifter

foto: YouTube: Guinness World Records
  1. Newschevron right
  2. 100-jarige vrouw uit Amerika breekt wereldrecord als oudste powerlifter

Dat je echt niet achter de geraniums hoeft te zitten als je bejaard bent, bewijst de Amerikaanse Edith Murway-Traina wel. Zij is deze week door Guiness World Records uitgeroepen tot 's werelds oudste vrouwelijke powerlifter die nog meedoet aan wedstrijden. Ze werd afgelopen zondag maar liefst honderd jaar oud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wedstrijden

Wat Edith, die uit Florida komt, ook nog eens bewijst is dat het nooit te laat is om een nieuwe passie te vinden. Ze is namelijk pas op haar 91e gestart met naar de gym te gaan. "Ik zag die vrouwen hun ding doen en ik dacht dat ik ook wel wat gewichten op kon tillen, dus dat deed ik. Toen ik wat vaker ging, kwam ik erachter dat ik het leuk vond en daagde ik mezelf uit om steeds beter te worden", vertelt ze aan Guiness World Records.

Inmiddels doet ze regelmatig mee aan wedstrijden. Ze tilt dan gewichten tot bijna 70 kilo, tot grote verbazing van de jury en toeschouwers.

Erkenning

Sportief is Edith wel altijd geweest, ze was in haar jongere jaren namelijk actief als danseres en trad ook op. Ze vond het destijds heerlijk om op het podium te staan en applaus in ontvangst te nemen. Dat is eigenlijk nog steeds zo, alleen nu ontvangt ze dat applaus tijdens wedstrijden. "Ik denk dat ik mijn negentiger jaren erachter kwam dat mensen graag erkent worden voor wie, wat of hoe ze zijn. Dat is het mooiste ding in de wereld."

Ster advertentie
Ster advertentie