OMG

Pianist op vliegveld krijgt meer dan $60k aan fooi dankzij Instagrammer

foto: Instagram @loswhit
  1. Newschevron right
  2. Pianist op vliegveld krijgt meer dan $60k aan fooi dankzij Instagrammer

De Amerikaanse Tonee 'Valentine' Carter (66) speelde altijd piano op cruiseschepen, maar vanwege zijn verslechterde gezondheid lukt het niet meer om zoveel te reizen. Nu speelt hij dagelijks op het vliegveld van Atlanta. Schrijver en voormalig muziek Carlos Whittaker merkte de pianist op en besloot geld in te zamelen met behulp van zijn volgers. Het resultaat was een enorme fooi van maar liefst 61.000 dollar.

Power of Instagram

"Weet je wat me blij maakt? Deze man, die in de hoek van het vliegveld speelt alsof zijn leven ervan afhangt terwijl bijna niemand hem opmerkt", postte Carlos op zijn Instagramstory. De populaire Instagrammer vertelde aan Fox 5 graag zijn bereik in te zetten om anderen blij te maken. En dus vroeg hij zijn volgers, a.k.a. zijn InstaFamilia, of ze wat geld over hadden voor Tonee en zijn pianospel.

Quote

Ik wilde hem gewoon laten weten dat ik naar hem luister en dat hij gezien wordt.

Carlos

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nierziekte

Terwijl Carlos verder genoot van Tonee's muziek, werd er via een betalingsapp binnen no time 10.000 dollar opgehaald voor de getalenteerde pianist. Dit alles legde Carlos vast via zijn stories. Hij maakte ook een praatje met Tonee en kwam er zo achter dat hij wegens zijn nieraandoening elke nacht negen uur aan een dialyseapparaat moet. Daarna gaat hij naar het vliegveld om elke dag vier uur lang muziek te maken voor alle voorbijgangers.

Dankbaar

Toen Carlos de pianist vervolgens vertelde dat er 10.000 dollar was ingezameld door vreemden op het internet, kon Tonee het niet geloven. "Dit meen je niet!", reageerde hij geƫmotioneerd. Een dag later stond de teller op 61.000 dollar. "Toen hij me vroeg of ik nog hoop had in de mensheid, zei ik 'nee'", vertelt Tonee in een video van Fox. "Nu heb ik dat wel. Als totale vreemden me dit soort cadeaus geven... Dankbaar zijn is niet genoeg. Ik wil iets terugdoen en mensen helpen zoals hij [Carlos, red.] dat doet."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie