FunX

Numidia blikt terug op ramadan: "Ik besefte dat alles wat ik heb waardevol is"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Numidia blikt terug op ramadan: "Ik besefte dat alles wat ik heb waardevol is"

Moslims over de hele wereld vierden gisteren het Suikerfeest. Dat ging dit jaar natuurlijk net wat anders dan normaal, vanwege de coronacrisis. Hoe vierden jouw favoriete celebrities het eigenlijk? Fernando belde in Start met Numidia om te checken hoe zij dit jaar de ramadan en het Suikerfeest heeft beleefd.

Numidia blikt terug op ramadan: "Ik besefte dat alles wat ik heb waardevol is"

"Je hebt opeens bijna niets meer"

Numidia vertelt dat ze tijdens de ramadan de tijd had om bepaalde dingen te beseffen in het leven. Vooral nu alles voor haar stilstaat als zangeres door de coronacrisis. "Deze muziekcarrière die je hebt, is echt je leven. Als dat wegvalt, heb je opeens bijna niets meer. Ik ben echt gaan beseffen dat alles wat ik heb waardevol is en dat ik het meer moet respecteren. Ik moet nog harder werken, dus ik ben nog gemotiveerder."

Als artiest is Numidia gewend om iedere week op het podium te staan en te performen. De switch naar helemaal geen optredens meer door de coronacrisis maakte haar in het begin vooral erg verdrietig. "Ik zat thuis tv te kijken en dacht echt: is dit mijn leven? Ga ik Netflix kijken in het weekend? Wat?! Ik begreep het echt niet. Ik zit nu echt de raarste dingen te kijken, zoals anime. Mijn brein is aan het draaien, man."

Schoonmaakbeurt

Het was voor Numidia ook een periode om te reflecteren op haar vriendschappen. Zo begon de zangeres in te zien wie haar echte vrienden zijn en hield ze een grote schoonmaakbeurt in haar vriendenkring.

"Ik denk dat je hechter wordt met de mensen om je heen. Ik heb best veel geleerd, omdat ik door de coronatijd heb gemerkt welke vrienden er wel en niet voor mij zijn. Doordat je niet meer bezig bent met dat artiestengedoe, ga je echt zien wie er aan jouw kant staat."

Suikerfeest

De ramadan sloot ook Numidia gisteren af met het Suikerfeest. De zangeres ging in eerste instantie langs haar familie, waarna ze bij Ali B ging chillen met zijn gezin en andere mensen, waaronder ICE. "We hebben lekker gegeten en 30 Seconds gespeeld." Dat ging er heel competitief aan toe. Vooral ICE moest koste wat kost winnen. "ICE heeft gewonnen. Hij was ook echt fanatiek en mocht gewoon niet verliezen", lacht Numidia. "Mijn team stond eerst voor, maar daarna.. Ewa ja. Niet gewonnen."

Ster advertentie
Ster advertentie