FunX

Frenna: "Een nóg groter album is onderweg"

foto: YouTube: FunX
  1. Newschevron right
  2. Frenna: "Een nóg groter album is onderweg"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frenna zorgt ook tijdens de quarantainedagen goed voor zijn fans. Afgelopen week dropte hij al zijn nieuwe album 't album onderweg naar 'Het Album' en zaterdag bracht de rapper - samen met zijn 777 Band - zijn muziek naar je woonkamer met een speciale FunX Lockdown Session. In Start met Fernando vertelde Frenna hoe hij deze tijd beleeft en wat er nog meer voor grote dingen aankomen.

Grote dingen onderweg

Het album heeft een bijzondere naam en doet vermoeden dat er nog iets groters aan zit te komen. Uiteraard wil iedereen weten hoe dat zit, want is dat ook zo? Op die vraag antwoordde Frenna: "In principe wel, alleen ik wil over dat album nog niet heel veel kwijt." Één ding kan de rapper in ieder geval garanderen: "Er zijn grote dingen onderweg." Dat betekent uiteraard niet dat Frenna zijn hart en ziel niet in dit album heeft gestoken. "Ook al is het iets wat tussendoor komt, ik laat het wel heavy klinken. Ik gooi er wel bangers op. Dit album is ook echt geen grap." Het album staat inderdaad vol met keiharde tracks, van Ghetto Youth tot aan Money Deh Yah. De succesformule voor het maken van bangers volgens de hitmaker?

"Je moet gewoon elke dag in de studio zitten. Ik heb mijn leven hieraan gewijd. Ik ga niet pas naar de studio als ik een album moet inleveren, nee, ik ben er altijd."

Positieve twist

Ook voor Frenna zijn de quarantainedagen niet makkelijk, maar hij probeert er in ieder geval een positieve twist aan te geven. "Het geeft ook goede kansen. Je bent met je familie thuis, we praten meer. Dat zijn ook wel echt belangrijke dingen. Als je in die rollercoaster zit, besef je die dingen soms niet als je te hard gaat." Voor als je je al druk begon te maken over zijn nieuwe muziek: Frenna laat weten dat hij gisteren een studio liet bouwen in zijn huis, dus ook tijdens de quarantainedagen gaan er hits gemaakt worden.

FunX Lockdown Session

Afgelopen zaterdag dropte Frenna dus samen met FunX een Lockdown Session op YouTube. In deze tijden zonder concerten en andere muzikale evenementen kunnen we dat natuurlijk allemaal goed gebruiken.

"Het was echt fantastisch om te doen. Ik heb eigenlijk al lang niet meer opgetreden, dus dit gaf me weer die vibe. [...] Het was wel echt een goede ervaring en ik ben blij dat ik de mensen dit kon geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie