FunX

'Kom niet aan mijn vette snack'

  1. Newschevron right
  2. 'Kom niet aan mijn vette snack'
In de schoolkantine vind je ze steeds minder: de vette snacks. Maar bij de snackbar om de hoek zijn ze vaak in grote getale te krijgen. Daar wil de PvdA in Amsterdam een stokje voor steken. Vind je ook dat het wat minder kan? Of moet de gemeente van je patatje mayo afblijven?

Stelling
In CritiX, op FunX.fm, op de FunX-app en op Facebook.com/FunXFM reageerden luisteraars op de stelling: 'Snackbars in de buurt van scholen mogen tijdens schooltijden geen vet eten meer verkopen'. Zo'n 83% was het er niet mee eens.

Reacties
ShishaKoerier: Belachelijk voorstel om snackbars te beperken in hun verkoop. De scholieren moeten van huis uit mee krijgen wat wel en niet gezond is.
Hicham030: Onze school is te gezond bezig. Ik heb er een hekel aan.
CDMX: Ik ben het oneens met die stelling. Dat betekent dat ik tot 15:00 uur bijna niets kan kopen. Het moet niet gekker worden.
GabbyRoffa: Dat ze op school meer gezonde dingen verkopen, dat begrijp ik wel. Maar met de patatzaken moeten ze zich niet bemoeien.
Joannnnn: Gezonde dingen zijn veel duurder op school. Laat ze die eerst goedkoper maken.

PvdA in Amsterdam
PvdA-raadslid Maarten Poorter maak zich druk over de vette happen-verkoop bij scholen. Check hier waarom:

{source}
<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45687378"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="https://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F45687378" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span>
{/source}

Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie