STER Advertentie
STER Advertentie

"Vaderschapsverlof maakt vrouwen financieel onafhankelijker"

"Vaderschapsverlof maakt vrouwen financieel onafhankelijker"

Dinsdag 25 juli 2017 - 15:05 uur

|

Door:

Charissa

Langer vaderschapsverlof kan vrouwen financieel onafhankelijker maken. Dat zegt onderzoeker Ilse Smith van kenniscentrum Rutgers. Volgens haar is het argument dat een uitbreiding van het partnerverlof slecht zou zijn voor de economie onterecht. Dat zei ze afgelopen zondag in CritiX.

"Het zorgt ervoor dat moeders weer fulltime terug aan het werk kunnen gaan. In Nederland hebben we een heel groot probleem. We hebben veel parttime werkende vrouwen die niet financieel zelfstandig zijn. Ik denk dat juist met het vaderschapsverlof die rolpatronen doorbroken worden. Vaders gaan zorgen, moeders kunnen aan het werk en dat is juist heel erg goed voor de economie."

'''De invoering van het vaderschapsverlof is juist heel goed voor de economie'''

Baby experience

Stefan, percussionist bij Deuxperience Band, de band van onder andere Ronnie Flex en Jayh, wil zich ook ervoor hard maken dat vaders meer tijd krijgen met hun pasgeboren baby. Vorige week zaterdag is zijn eigen kind ter wereld gekomen. Toch schoof hij een week later al aan in de CritiX studio, omdat hij de discussie naar eigen zeggen zo belangrijk vindt.

"We moeten allemaal opstaan voor dit. We hebben dit nodig. En ik weet dat veel vaders dit denken, maar het gewoon niet doen. Dus als ik hier een start mee kan maken, ga ik hiermee door."

'Studiogasten Tim & Stefan zijn het duidelijk oneens over vaderschapsverlof'

Populair op FunX.nl

  • Mislukte quarantaine-kapsels gaan viral

  • "Mijn vriendin scheert haar benen niet meer en daar ben ik niet blij mee"

  • Bilal Wahib laat "fuckboy anthem" met Bizzey horen

  • Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

  • Ga mee met de hype: zo maak je de lekkerste aardbeien met chocolade

  • Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccin