STER Advertentie
STER Advertentie

Persbericht: FunX gaat op zoek naar muziekcultuur in China

Dinsdag 5 augustus 2008 - 13:51 uur

ImageTeam van verslaggevers reist af naar Olympische stad Beijing  Jongerenzender FunX vertrekt volgende week met een team van vier mensen naar Beijing. Vanaf 8 augustus brengen zij live verslag van de persoonlijke verhalen van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen. Daarnaast gaat FunX in Beijing op zoek naar de Chinese urban muziekcultuur. Luisteraars van de zender worden op de hoogte gehouden van de laatste sportieve en muzikale ontwikkelingen in het Aziatische land via reports, live call-ins,blogs en filmpjes. Speciaal voor de gelegenheid lanceert het radiostation www.funxinchina.nl waarop alle verslagen terug te vinden zijn.  

China heeft een ver ontwikkelde popmuziek-cultuur waar we in het westen eigenlijk weinig van af weten. Steeds meer muziek uit het Olympische land wordt beïnvloed door de westerse muziektrends als rap en reggae, maar natuurlijk wel met behoud van Chinese eigenaardigheden en invloeden. Pure nieuwsgierigheid is voor FunX reden genoeg om de ontwikkelende muziekbusiness in China in kaart te brengen. 

Muziekjournalist Reinout van Gendt brengt verslag uit van zijn muzikale ontdekkingsreis in China. Hij bezoekt diverse clubs, platenmaatschappijen en interviewt verschillende artiesten van Chinese bodem om meer inzicht te krijgen in de snel groeiende muziekcultuur van het Aziatische land.  

Sportverslaggever Delano Limaheluw verslaat namens FunX de Olympische Spelen in China. Hij interviewt sporters over hun voorbereidingen en prestaties. Daarnaast trekt hij de stad in om reportages te maken van de sfeer onder bezoekers van de Olympische Spelen.  Alle verslagen en filmpjes van FunX in China zijn vanaf 8 augustus te lezen op www.funxinchina.nl

Populair op FunX.nl

  • Jennifer Lopez maakt Jimmy Fallon af in TikTok Challenge

  • Woede in VS na dood George Floyd door onnodig gewelddadige arrestatie

  • De historische SpaceX-vlucht is vanavond met het blote oog te zien in Nederland

  • Zangeres Shirma Rouse is 50 kilo afgevallen

  • Snitchen voor geld, of niet? Zo werkt een anonieme tiplijn

  • Archie zat 36 jaar onterecht vast en blaast nu 'America's Got Talent' omver